Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen konfigot vennétek?

Milyen konfigot vennétek?

Figyelt kérdés

Az alábbiban gondolkodtam:

i5-6500

GeForce GTX 960 Gigabyte GV-N9600C-4GD, 4GB DDR5

8GB DDR4 RAM

Asus H110M alaplap

Ez kijön ~200e-ből.

Ti min módosítanátok/miből raknátok össze/... ?

2016. jan. 25. 16:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

200ból nem érdemes 6. genet építeni szerintem, inkább 4. gen.

2: Tápegység, ház, merevlemez vannak? Mivel nem írtad ide őket. Ha van, pontosan mi a nevük? Ez nagyon sok dolgot befolyásol.

2016. jan. 25. 16:13
 2/11 Lord Hidan ***** válasza:

És a táp mi? egyik legfontosabb dolog

Ilyen konfoghoz egy b150 vagy h170-es lap legyen vagy inkább 4. genre építs b85ös lap i5 4460, i5 4690 és ddr3 ram több mint 10k-t spóroltál ha a 4690et is vetted és bele fér egy r9 380x

2016. jan. 25. 16:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Miért nem érdemes 6. Gent építeni? Kingston hyperx ssd van. Ház nem igazán befolyásolja úgy gondolom a teljesítményt. 450W cooler Master táp.
2016. jan. 25. 16:22
 4/11 A kérdező kommentje:
Kérem mindenki indokolja meg a válaszát mindenki, hogy értsem ki mit miért ajánl.
2016. jan. 25. 16:24
 5/11 anonim ***** válasza:

Cooler master táp az rosszul kezdődik (+ ez csak márka, nem pontos név, egy rossz minőségű tápnál nincsenek olyan védelmek, amiket egy jobb minőségűbe beraknak, így pl pillanatnyi áramszünet esetén lehet, hogy nem fogja meg a pillanatnyi feszültséget vagy túláramot a táp és szépen repülhet a kukába a processzor alaplap minimum, talán a ramok és a videokártya is. Akkor melyik érte meg jobban, egy 10e-rel drágább táp vagy az egész gép belseje, amit vehetsz újra, mert ilyen esetekre nem adnak garanciát?)

Ház azért fontos, mert menjen bele az alaplap, férjen be normálisan a kártya, ne főljön szét benne minden alkatrész. A kábel rendezés már részlet kérdés, de alsó táposnál fontos a ház, hiszen lehet rövidek lesznek a táp kábelei és áram nélkül nem megy a gép.

Merevlemez azért kérdéses, mert ez egy eléggé játékra szánt gépnek néz ki, ahol kell a tárhely azért (hacsak nem akarsz egyszer játszani valamivel aztán törölni, mert nincsen hely). Emellett nem midnegy, hogy sata2,sata3 stb a csatlakozása, mert nem minden alaplapon van többféle merevlemezhez való dugasz.

2016. jan. 25. 16:32
 6/11 anonim ***** válasza:

"Ház nem igazán befolyásolja úgy gondolom a teljesítményt."

Nem e? A hűtést és azt, hogy a dolgok beférjenek szerintem igen is.

A tápegység nem valami minőségi.

2016. jan. 25. 16:32
 7/11 A kérdező kommentje:

"pillanatnyi áramszünet esetén lehet, hogy nem fogja meg a pillanatnyi feszültséget vagy túláramot a táp"

Milyen túl áramot, miről beszélsz itt pontosan? Igen, az tény hogy egy olcsóbb tápnak lehet közel nincs olyan élettartama, mert olcsó kondik, olcsó trafókból van, de azért egy legmezeibb tápba is vannak varisztorok és más feszültségtüskék elleni védelmek. De áramszünet esetén miért van túl áram?

Egy normális házba pedig úgy gondolom, tisztességes hűtés mellett azért nem sülnek bele ezek a dolgok. Nem lényegtelen valóban, de szerintem itt nem ez a fő szempont.

Tárterületet egyébként el tudom dönteni mi elég nekem. (480Gb Hyperx Fury SATA 3 van)

Nem főként játékra, de azért lehet kipróbálnák 1-2-t.

Ti akkor milyen konfigot tennétek össze 200k-ból?

2016. jan. 25. 16:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Windows 10 kompatibilis komponensekből, ez fontos szempont!
2016. jan. 25. 16:57
 9/11 anonim ***** válasza:
B85 lap + i5 4460 cpu olcsóbban kijönne kb 15 ezer forinttal
2016. jan. 25. 17:02
 10/11 A kérdező kommentje:

LGA1150 és DDR3 nem elavultabb?

Azt is fontos, hogy jó ideig korszerű és fejleszthető maradjon a gép.

2016. jan. 25. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!