Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A monitor nem kap semmi...

A monitor nem kap semmi jelet, az USB és PS2 portokon nincs áram, gyakorlatilag minden port halott. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Szeretném kizárni, hogy az alaplap lenne a hibás és ráfogni a RAMokra, de az, hogy áram sincs a portokon elég aggasztó. A ventilátorok felpörögnek, a vinyó induláskor kattan egyet (hogy utána is működik-e azt nem tudom), minden belső hardver működik.
2016. jan. 21. 17:34
 1/7 anonim ***** válasza:
VGA működik? külön VGA-t, vagy integrált VGA-t használsz?
2016. jan. 21. 17:39
 2/7 Vortrex ***** válasza:
Szerintem RAM, processzor vagy tápegység. Egyáltalán nem természetfölötti, ha nincs rajtuk feszültség, mert az alaplap vezérli az saját portjainak áramellátását, amit szoftveresen végez, tehát ha rossz a ram vagy a processzor, lehet nem kapcsol rá áramot.
2016. jan. 21. 17:44
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy egyébként működik-e... Integrált VGA érdekes, de nincs benne. A külső elvileg kap áramot, mert a ventilátor működik. Két monitorral is kipróbáltam, egyikkel sem működött (abszolút semmit nem mutattak), egy másik géppel (ugyanazzal a kábellel) viszont igen.
2016. jan. 21. 17:46
 4/7 A kérdező kommentje:
Bocs, az előbbi #1-nek ment
2016. jan. 21. 17:47
 5/7 A kérdező kommentje:
#2 alapból két RAM volt benne, felváltva próbáltam egyszerre csak az egyiket bele rakni, így ezt kizárnám. Ha a gépen belül minden kap áramot, akkor is lehet a tápegység hibája? A proci mellett még a chipsetre is gondoltam...
2016. jan. 21. 17:50
 6/7 Vortrex ***** válasza:

Így is lehet a tápegység, mert az több különböző feszültséggel látja el az alaplapot (12V, 5V, 3.3V), az is előfordulhat, hogy ha az egyik feszültség értéke nem megfelelő (ezek egymástól függetlenül is tönkremehetnek), és már nem bír elindulni az alaplap.

Esetleg egy másik gép oldalát leveszed és átkötöd a csatlakozóit a tiedre és megnézed, hogy elindul-e. Mivel ez nem egy konkrét hibajelenség, így csak azt teheted, hogy próbálgatod a kombinációkat.

Az előfordulhat, hogy a videókártya ment tönkre és attól blokkol le az egész... Igazából rajtad áll.

2016. jan. 21. 18:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszi. Majd kísérletezgetek ezekkel az opciókkal
2016. jan. 21. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!