Menthető az a router, amelyiknél firmware frissítéskor áramszünet érte?
Hát sajnos eléggé felejtős akkor a dolog.
Ha van belső soros portja és azt be tudod kötni akkor elvileg még menthető mert onnan föl lehet tölteni a szoftvert, kell egy gyári szervízprogram hozzá. Ha minden adott akkor elvileg működőképessé tehető a dolog.
Nem feltétlenül halt meg. A flash memóriáján levő firmware elszállt ugyan, de hardveresen még jó. Nem tudom TP-Linknél mi a helyzet, tegnap előtt csináltam egy "agyhalott" Linksys WRT54g routert, mivel firmware frissítés bukott, így egy kénytelen voltam a flash memóriáját törölni. Egy nyomtató kábelt kellett ráforrasztani a paneljára (megfelelő kapcsolási rajz alapján), és megfelelő szoftverekkel írni lehetett a flash memóriát. Sikeres lett a művelet (hosszú idő után, többször is újra kellett kezdenem), lett egy a gyárinál okosabb routerem, mert egy spéci firmware került rá. Hardveresen többet tud az eszköz, mint amit gyári firmware-rel tud.
Sajna a TP-LINK-re az a spéci DD-WRT-s firmware biztos nem jó.
Kérdéses, hogy van-e egyáltalán a routereden jtag csatlakozás (ahogy mondtam, forrasztgatni kell, ha van, és kapcsolási rajznak és instrukcióknak utána kell olvasni + a szoftverek kellenek). Ha nincs ilyen lehetőség, akkor szerintem nem javítható az eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!