Miért szaggat minden játék?
Euro Truck Simulator 2, Multi Theft Auto ez a két játék az amivel mostanában játszom.
Más játékkal még nem izasztottam meg a gépet, igaz nem nagy gépigényes játékok, de még ezzel is sikerült mert ugyan is ezek is szaggatnak, amit nem értek hogy miért. Nem régen kicseréltem a HD 7750 videokártyámat mert kevésnek éreztem, azt hittem hogy a videokártya végett szaggatnak a játékok. De amikor megvettem az új R9 270X kártyámat és úgy éreztem, hogy a szaggatnásnak vége lesz, kicsit ennek ellenére meglepődtem, hogy én mégsem erre számítottam. Nem tudom mi lehet a probléma. Szerintem egy ilyen kártyánál nem okozna problémát ez a két játék, a modernebb, újabb játékokról nem is beszélve, azokat még nem is próbáltam.
Többet nem is tudok mondani, itt van a teljes konfigurációm: Processzor: AMD Athlon II X4 640 3.00GHz AM3 BOX, DEEPCOOL Ice Edge Mini FS V2.0 hűtő
Memória: KINGMAX 4GB DDR3 1333MHz CL9 1191, HyperX 4GB FURY DDR3 1333MHz CL9 HX313C9F/4
Videókártya: MSI R9 270X GAMING 2G LE R9 270X 2GB GDDR5 PCIE
Op. rendszer: Windows 7 Ultimate 64 bit
Alaplap: ASUS M5A78L-M LX3
Merevlemez: TOSHIBA Desktop 500GB 7200rpm 32MB SATA3 DT01ACA050
Ház: COOLERMASTER Elite Knight 350
Tápegység: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W
meg kellene nezetni szakszervizben
de elotte tiszta! ujratelepitest megprobaphatnad
meg takaritsd ki gepet ha nem volt de 270X betetelekor gondolom eszreveted volna...
amugy alaplap haldoklik szerintem, öt kerdezd miert...
akkor alaplap netan tap haldoklik
hdd magatol nem szokott "csokentett uzemben" menni csak ha elobbiek valamelyike rosszul uzemel
persze ha megoldhato mas hdd vel ki lehet probalni
de akarhogyis szerintem ezt olcson nem uszod meg
es hazilag "jo" kiserletezgetni...
Szia
Az euro truck simulator nálam is ugyanúgy szaggatott az új, kb 3x erősebb gépen. A másik játékot nem ismerem.
Ha megnézed, hogy a processzor, videokártya, ram mekkora kihasználtság alatt van egy játék közben, könnyen eldől hogy hol a gond.
Például ha nincs 100%-on egyik sem, mégis szaggat, akkor egyértelmű, hogy a játékban van a hiba. Rossz verzió, rossz grafika beállítás kombináció, de lehet driver probléma is (vagy frissebb kell, vagy pont, hogy egy régebbi). amd(radeon) videokártyáknál már találkoztam olyannal, ahol pont a 13.1-es verzóval futott gyönyörűen egy játék, a mai 15-16os verziókkal szemben.
Hdd hibásodása is okozhat érdemi lassulást (de ez nem csak a játékokban érződik), ennek itt tudsz utánajárni:
Ja és ha 100%on megy a proc, vagy a videokártya, vagy már túllépted a 4giga ramod, akkor sanszos, hogy fizikai határokról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!