Lecseréljem az FSP Raideremet? Tényleg megbízhatatlan és instabil lenne?
Van egy FSP Raider 650-em. Egyre többet olvasom itt is és máshol is, hogy hosszútávon nem célszerű az i5-4690 + (Asus DC2OC) R9 290X párosomat rábízni.
Voltak problémáim már az alaplapommal, amik megoldódtak a 24-tűs csati megpiszkálásával, gyaníthatóan a nem megfelelő tápellátás miatt.
Igaz, novemberben múlt egy éves a gép, de ha tényleg károsodik a tápegység instabilitása miatt, inkább nem sajnálnék egy 30 ezer körüli összeget egy új, de valóban minőségi tápra.
Tudtok javasolni tápegységeket? (Felső tápos házam van, mellesleg.) Lehetőleg maradnék a min. 600W-nál, szeretem, ha van benne egy kis tartalék. 650-nél több nem hiszem, hogy kell.
ez nem igy megy hogy maradnal 600W nal, 30ezer amugy is eleg szuk keret mostani araknal
mivel raider meglevo erdemes bevizsgaltatnod vagy legalabb bemeretned
vagy ha garis es sok ev garis hardverapro.hu n arulni kellene, ha bemereted akar annak eredmenyeit is kozeteve
szoval kicsit lazaban kell venned az uj tapra szant osszeget ha mar lecsereled, mint irtam foleg mostani arak miatt
ipon on atnezem mit erdmes pont most venni kb. 40 ezerig
most figyeltem >felsotapos< hazad van
eloszor egy konfigodhoz megfelelo gephaz kellene, mert az sokkal kevesbe megfelelo most mint a tapod...
alaplap amugy?
20ezerig rengeteg normalis (alsotapos, keresztguzatos) haz van ami egy 290X es konfighoz valo lenne
most 25ezer kb. a raider 650...
amikre erdemes valtani, de csak ha lesz alsotapos gephazad utana!
SEASONIC M12II Evo 520W
ENERMAX Revolution XT 530W
EVGA SuperNOVA 550 GS 550W
ENERMAX Revolution XT 630W
COOLERMASTER V550 550W RS-550-AMAA-G1-EU
CORSAIR RMx Series 550W
SEASONIC M12 II Evo 620W
ANTEC HCG-620M
XFX XTR Series 550W
SEASONIC G Series 550
arsorrendben
ezt most ipon on kapni kb. 33ezer
ha hozatudsz jutni az jo lenne de persze a tobbi is az:
EVGA SuperNOVA 550 G2 550W
Nekem és tesómnak is raider 550 van , nekem i5 4570 + r9 390 , neki i5 4460 + gtx 970 van.
Mind a kettőnknek tökéletesen működik , nem zajos , nem instabil , ki lett méretve , nem melegszik , nem tudom miért mondják , hogy instabil , esetleg a kínai kondik miatt , de azért azt nem lehet rá mondani , hogy egy gagyi , instabil , rossz táp.
1.5 év alatt semmi problémánk sem volt vele.
Köszi a válaszokat!
Kontár: Egy ideje én is szemezgetek a S340-es házzal... Megfontolom a javaslatodat. De nem teljesen értem a kapcsolatot az R9 290X és a ház között. Hűtési szempontból? Egyébként egy Asus H97-Plus alaplapom van.
rendesen hot termel a geped (290X miatt nagyreszt) es a tapnak a bentrekedo levegot kell szivnia, minnel jobban melegszik a tap annal kevesbe tud jol mukodni, ez minden hardvere igaz
nem szamit hogy huti magat hiszen meleglevegovel "huti"
ezert kell az alsotapos haz
kereszthutat meg nagyreszt a cpu n es vga n kivul az alaplapnak a legfontosabb
egy jol szelozo es jol tervezett gephaz mindennek csak nagy hasznara van, halkabb, huvosebb, stabilabb is igy az egesz rendszer
mostani hazad nem irtad, mert lehet minimalisan legalabb a kereszthuzata jo ha jo tervezesu amugy
#9 jatekos gepnel ez mar kb. 10eve sem volt igaz
egy lightosabb konfighoz elmehet ha muszaj "barmi" de a te konfigod nem lightos semmien szempontbol:D
(2016. 01. 14.): 15 954 Ft
nem tunik annyira rosznak ennyiert gondolom eleg masziv anyaga is lehet mivel mas semmi extrat nem latok igy gondolom azt kell megfizetni
elol hatul van benne venti?
jatek kozben meleg job ki a tapbol?
tapasztaltal valami problemat?
alaplapi csatit lehet roszul dugtak/dugtad ra vagy alakerult valami kosz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!