Szükségem van-e gamer billentyűzetre? Árulnak belőle vezeték nélkülit?
Machintosról asztali PC-de váltottam. Főként játék miatt.
Van egy Apple wireless billentyűzetem, nem tudom hogy érdemes-e lecserélnem egy gamer billentyűzetre?
Szeretek játszani, de nem vagyok profi vagy ilyenek, inkább csak hétvégenként játszom 1-2 órát.
Azon kívül, hogy van rajtuk par extra gomb, mire jók? Annyival tartósabbak lennének, mint egy sima? Vagy mint az Apple billentyűzetem?
Igazából az a fő kérdés, hogy megéri-e lemondani arról, hogy vezeték-nélküli billentyűzet, cserébe nehány extra gombert?
A vezeték-nélküli billentyűzettel az a baj, hogy jellemzően kisebb a reakcióidő és az elektromos interferencia miatt néha problémák merülhetnek fel, illetve könnyebben amortizálódik (mondjuk egy billentyűzetnél nem vészes). A mechanikus billentyűzeteknek pedig pont az ellenkező tulajdonságokkal rendelkeznek, azaz jobb reakcióidő és pontosabb gépelés, hosszú élettartam.
Remélem eddig oké, hogy ha membrános wirelessről váltasz mechanikus vezetékesre, akkor kiszűröd a hibákat és gyorsabb leszel és életed végéig jó lesz.
Aztán innentől van ezerféle "gamer" billentyűzet ezerféle extrával, neked kell eldöntened, hogy mire van szükséged: makrózási lehetőség, billentyűkénti színes háttérvilágítás, funkcióbillentyűk, médiabillentyűk, usbportok, csuklótámasz stbstb.
Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy az emberek túlnyomó többségének nincs szüksége gamer billentyűzetekre (causal gamereknek sincs!), de a hosszú élettartam miatt hosszútávon mindig megtérül ez a befektetés, mert nem csak játékhoz lehetnek hasznosak ezek az extrák.
Én azért vettem 2008-ban wireless billentyűzet + egeret, mert az akkori gépen tönkrement mindkét PS2 port, és így csak 1 USB-t foglaltam el. Azóta is ezz használom, de azért már lezdenek nyüglődni, és ugye állandóan tölteni kell az elemeket. Az 1999-ben vásárolt billentyűzetem ma is tökéletes, csak semmire nem tudom rádugni.
Én a helyedben vennèk egy normál usb-set 1000 Ft-ért.
Nincsen. Igen, de vezeték nélküli billentyűzettel valamivel rosszabb a késleltetés.
Játszani minden billentyűzet jó, többé kevésbe.
Az hogy rá van-e írva gamer nem jelenti automatikusan azt, hogy jobban tudsz vele játszani vagy hogy tartósabb.
Sokkal inkább számít hogy mennyire kényelmes a használata számodra.
Az extra gombokra makrókat lehet programozni.
Inkább azt mondanám, hogy jobb(értsd itt jó minőségű mechanikus) billentyűzetek egy jelentős része gamer-ként van árulva, de van egy csomó olyan is ami csak sok csicsa miatt drága, de nem éri meg az árát.
Az Apple billentyűzet egyike jobb minőségű daraboknak, én azt tanácsolnám, hogy csak akkor vegyél újat, ha azt kényelmesebb használni mint az Apple-ét.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként az Asus Cerberus billentyűzetet néztem, hogy jó lehetne.
Tudtok esetleg valamit erről a darabról?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!