Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Léteznek vezeték nélküli Jack...

Léteznek vezeték nélküli Jack csatlakozók?

Figyelt kérdés

pl.: A szobám egyik végében van a számítógépem és a másikban a hangfal. De nincs elég hosszú jack csatlakozóm.

Léteznek vezetéknélküli jack-ek ?

2016. jan. 1. 15:34
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Persze. Koncerteken sem kilométernyi kábelek között mászkálnak az énekesek, gitárosok. :)
2016. jan. 1. 15:36
 2/9 anonim ***** válasza:
vannak 5-10 méteres kábelek. ha elfogadható minőségűt veszel (vagy készítesz) tehát nem a teszkóban a hama jack kábelre gondolok, akkor jobban jársz egy hosszabb vezetékkel mint a rádiós megoldásokkal. meglehetősen drágák.
2016. jan. 1. 15:40
 3/9 A kérdező kommentje:
Es tudnal linket kuldeni hogy hol tudok ilyesmit venni ?
2016. jan. 1. 15:41
 4/9 A kérdező kommentje:
Vagy ezek mar ilyen high-end kategóriába tartoznak ?
2016. jan. 1. 15:41
 5/9 anonim ***** válasza:

Abban a kategóriában nem ilyesmit használnak! Színpadon is a mikrofonokat szokták vezeték nélkül megoldani. Hangfalakat nem, szóval nem tudom miről beszél az első hozzászóló..

otthoni megoldásnak ilyesmi van:

[link]

de mint mondtam, ettől jóval olcsóbb egy vezeték :)

2016. jan. 1. 15:46
 6/9 anonim ***** válasza:
Esetleg veszel két jack to utp átalakítót, meg egy hosszú utp kábelt, azokat úgyis bagóért árulják. Én is ezt csináltam itthon. Még elosztani is könnyű volt utp splitterekkel
2016. jan. 1. 16:06
 7/9 anonim ***** válasza:

> Színpadon is a mikrofonokat szokták vezeték nélkül megoldani. Hangfalakat nem, szóval nem tudom miről beszél az első hozzászóló..

wdhun, elfogadom készséggel a piros mancsot erre is, de akkor kérlek nézz meg egy mai koncertet, és segíts nekem felfejteni a rejtélyt, hogyan jut el a hang az erősítőkbe, amikor

(1) összevissza rohangálnak a gitárosok széltében az egész színpadon,

(2) egy darab kábelt nem látok,

(3) van egy adónak látszó tárgy mindegyikük seggén (hasonló, mint az énekesnek)

(4) és milliónyi találat van "guitar wireless system"-re?

Mondok 2 konkrét koncertet is példaként:

- GNR, Tokyo, 92

- Nightwish, Wacken, 2013

2016. jan. 1. 16:12
 8/9 anonim ***** válasza:
Gondolom ott is a mikrofon vagy a pickup jelét viszik át vezeték nélkül az erősítőbe, az erősítőből meg vezeték megy a hangfalhoz.
2016. jan. 1. 16:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Így van. Elsősorban rögzítésnél használnak csak vezeték nélküli megoldásokat (ha elkerülhetetlen) és azok nagyon nagyon drága rendszerek.

pl.: [link]

A keverőtől minden esetben vezetéken viszik a végfokhoz a hangot.

Egyébként vannak bluetooth hangfalak (otthoni használathoz) de azok szintén drágábbak, főleg, mert jelen esetben felesleges, hiszen hangfal van.

2016. jan. 1. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!