Léteznek vezeték nélküli Jack csatlakozók?
pl.: A szobám egyik végében van a számítógépem és a másikban a hangfal. De nincs elég hosszú jack csatlakozóm.
Léteznek vezetéknélküli jack-ek ?
Abban a kategóriában nem ilyesmit használnak! Színpadon is a mikrofonokat szokták vezeték nélkül megoldani. Hangfalakat nem, szóval nem tudom miről beszél az első hozzászóló..
otthoni megoldásnak ilyesmi van:
de mint mondtam, ettől jóval olcsóbb egy vezeték :)
> Színpadon is a mikrofonokat szokták vezeték nélkül megoldani. Hangfalakat nem, szóval nem tudom miről beszél az első hozzászóló..
wdhun, elfogadom készséggel a piros mancsot erre is, de akkor kérlek nézz meg egy mai koncertet, és segíts nekem felfejteni a rejtélyt, hogyan jut el a hang az erősítőkbe, amikor
(1) összevissza rohangálnak a gitárosok széltében az egész színpadon,
(2) egy darab kábelt nem látok,
(3) van egy adónak látszó tárgy mindegyikük seggén (hasonló, mint az énekesnek)
(4) és milliónyi találat van "guitar wireless system"-re?
Mondok 2 konkrét koncertet is példaként:
- GNR, Tokyo, 92
- Nightwish, Wacken, 2013
Így van. Elsősorban rögzítésnél használnak csak vezeték nélküli megoldásokat (ha elkerülhetetlen) és azok nagyon nagyon drága rendszerek.
pl.: [link]
A keverőtől minden esetben vezetéken viszik a végfokhoz a hangot.
Egyébként vannak bluetooth hangfalak (otthoni használathoz) de azok szintén drágábbak, főleg, mert jelen esetben felesleges, hiszen hangfal van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!