Szerintetek melyik a legjobb számítógépes webáruház és miért?
Akár adjátok hozzá az alkartészek dobozát? Ez nem alap?
Igaz én 2002-ben vettem utoljára asztali gépet, de akkor alap volt, hogy kaptam minden dobozt hozzá. Nem azért mert dobozok, hanem mert benne vannak még a maradék cuccok. Alaplap dobozában csavarok, anno IDE kábel, CD-k (manapság is biztos van benne valami hasznos), de még a ház dobozában is az eltakaró műanyagok, ha esetleg valamit kivennél.
Ezeket máshol lenyúlják?
Vegyünk akkor egy példát a kínálatotokból:
"PC INTEL DUAL CORE SZÁMÍTÓGÉP CSOMAG
Intel Celeron Dual Core G1610 2x2600MHz
Socket 1155, H61
4096MB DDR3 1600MHz
500GB SATA3 HDD
24x dual layer DVD író
integrált 1024MB video
10/100/1000 LAN, int HD audio
fekete ATX ház
400W tápegység"
"integrált 1024MB video"
Miért kell kérkedni a 1024 RAM -al, mikor az nem is dedikált? Ha beállítja a delikvens a maximumot máris csak 3 GB RAM -ja lesz nem?
"Socket 1155, H61"
Márka típus?? Részemről nem mindegy Asrock vagy Asus. Illetve az se, hány USB -re számíthatok, van-e rajta még PS/2, rendelkezik-e DVI -al stb.
"500GB SATA3 HDD"
Milyen?
"400W tápegység"
És ez milyen? Értem én hogy garanciát vállatok, de én 3 év múlva is szeretnék működő gépet. Tapasztalatom alapján, a maghibásodások egy igen jelentős része gyenge minőségű táptól következik be.
Szóval korrektségről ennyit. Laikusoknak talán elég az információ, mert elvakítja őket a sok -pont a lényeget nem tartalmazó- technikai infó. De egy tudatos vásárolónak ennél több kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!