Mit javasoltok pasztázáshoz?
Hali! Életembe először tervezek processzort pasztázni, egy kicsit parázok, de szeretném megtanulni, mert ahogy észrevettem nem egy olyan feladat, amit ne tudna élő ember a bolygón megoldani.
Mégis több technikát láttam, milyen alakban formában, és módszerrel kell a pasztát felvinni. Van aki szét keni, van aki nem, mert a hűtő majd úgyis szét nyomja. Intel i5-i3-ra kb mennyi pasztát érdemes tenni? És Ti szét kenitek vagy hagyjátok a dolgot a ventire bízni? Esetleg valakinek valami tipp trükk, jókívánság? :)
Én kentem. Úgy egy borsószemnyit (talán picit kevesebbet) nyomtam középre , aztán eldolgoztam vékonyra, vigyázva, hogy ne terjedjen túl a kupakon.
Adtak a hűtőhöz egy kis papírlapot a kenéshez. (CM Hyper 212 EVO)
A YouTube-on sok videót találsz erről. Érdemes megnézni párat, hogy "ráérezz" a technikájára. Mindkét módszerre van példa.
Keress erre: "cpu cooler paste"
Több youtube videó is van amiből lehet lesni technikát, én szétszoktam kenni ahogy a gyári bordán is van. van aki csak középre egy borsónyit, van aki X et stb.
Lényeg hogy ha nem új a cucc akkor ne légy rest rendesen zsírmentesíteni pl alkohollal mind a két felületet, rákeményedett pasztát alkoholos papírzsepivel, ronggyal letörölni, aztán mehet rá a paszta nagyon vékonyan ;)
1.válaszoló: Igen, rengeteg videót néztem már, 1 hete készülök már a műveletre :) Kicsit parázok, hogy hibázok aztán kuka az egész, pedig nem tűnik egy nagy valaminek. Köszönöm a válaszod!
2. válaszoló: A processzor új, a hűtő a régi marad. Az Intel i3-i5-i7-es CPU-kon van előre paszta? Mert láttam vannak proci típusok, ahol előre van rajta paszta. Mindenki más technikára esküszik egyébként, van aki túl sokat tesz, van aki túl keveset. Nem szeretnék galibát ezért érdeklődöm :)
Ez is egy elfogadható megoldás.
"A pasztázás lényege hogy a két fémen lévő mikrohézagokat kitöltse légmentesen ugyanis a levegő szigetel."
Részben igaz, a fényes fém felületek alacsony emissziós tényezője miatt szükséges, hogy ne legyen rés a felületek között. Ezt hivatott kitölteni a paszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!