Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyire kell félnem egy...

Mennyire kell félnem egy OVERCLOCKED krafikus kártyától? Elromlik? Dobhatom el?

Figyelt kérdés

Konkrétan TitanX ről lenne szó, ami gyárilak OC!

OC garancia: 2 év

gyári kártya garancia: 3 év

Hát igen megértem hogy a turbós hamarább elromlik. De még az overclockedosat még tovább tudom overclockolni mert gyárilag is OC, és azt lehet OC-ni (bocs, de másképp nem tudom megfogalmazni).

Mi van ha lejár a garancia és elromlik? Ilyesmit meglehet javíttatni? Ezért az ember nem dob ki 350 000 forintos GPU-t...

Mindegy hogy TitanX vagy 980Ti, vagy bármi más. Ilyek hamar romlanak? :/

2016. jan. 12. 21:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Gyári OC csak egy marketingfogás,semmi jelentőssége.

Bármi elromolhat,ha gari idő után történik,akkor nem tudsz mit tenni.

Nem igazán lehet ezeket javítani,maximum nagyon minimális mértékben.

2016. jan. 12. 21:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Miért mindig az analfabéták akarnak TitanX-et venni?
2016. jan. 12. 21:29
 3/10 anonim ***** válasza:
ha ennyire félsz hogy valami elromlik akkor miért nem kezdesz inkább egy kicsit lightosabb kártyával egy 970-el vagy egy 980-al nem hinném hogy kéne az a TITAN X még! De ha mindenféleképpen maradni akarsz a TITAN szériánál ,akkor meg minek akarnád "OC-ni" elég erős kártya anélkül hogy belenyúlnál.De ha lejár a garancia akkor sajnos már nem lehet mit tenni .Javítani nem érdemes mert csak rosszabbá teheted! akkor szervíz vagy stb. De ha normálisan rendeben tartod a géped a házad nem babrálsz vele takarítod stb.. akkor nem nagyon fognak tönkremenni ! Elég megbízható már a motani technika :) !
2016. jan. 12. 21:37
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. És ha nem nyúlok soha hozzá, csak gyárilag hagyom overclockolva? Mivel ennek a neve EVGA Geforce GTX Titan X Overclocked.

Azért gondoltam az OC-t mert könnyel fel szaladhat a VRAM játékoknál 12 gigára és tehetetlen vagyok

2016. jan. 12. 21:56
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy föl fog szaladni tehát fölösleges az OC egy ilyen erős kártyánál mert mint már az első leírta csak marketingfogás ! De ahogy gondolod 12GB tuti nem fog igényelni egyik játék sem!

https://www.youtube.com/watch?v=SPfayIfJrfI itt egy videó a Vram usage-ról !

2016. jan. 12. 22:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Milyen felbontáson játszanál és milyen processzorod van?
2016. jan. 12. 22:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Egy ref kártya meg az oc közt van 20-50 mhz különbség, semmi más.

Ha jól emlékszem abban csak egyfajta felépítés van. Ha csak nem vizes, de a TX sosem foglalkoztatott.

Néha a ref kártya jobban is húzható, mint pl másik kártya.

Én azt mondom, inkább 980ti-t vegyél,

2016. jan. 13. 11:33
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem megy fel 12 fölé? viccelsz?

Assassin's Creed Syndicate - 13 208 MB VRAM

GTA V - 14 264 MB VRAM.

a CoD BO III "csak" 12 giga...

Úgyhogy erről nem nyitok vitát, és ilyen beállitások melett a 980Ti 3 éve kiment a divatból, mikor még nem is létezett.

Ezek a beállítások 4K felbontáson vannak, maximum ultra részletessék, ultra textúrák, ultra árnyék, minden full + 8x MSAA + FXAA

2016. jan. 13. 18:12
 9/10 anonim ***** válasza:
és 4k-n minek msaa meg fxaa? XD csak fölöslegesen eszi a vramot, de nem veszed észre a különbséget.
2016. jan. 13. 19:37
 10/10 A kérdező kommentje:

nem tudom megmondani, nem játszottam még 4K ban, csak a képek szerint gondolom.

írd be googleba simán hogy MSAA FXAA és rengeteg képet kidob hogy AA, NoAA, FXAA? MSAA, 2xMSAA,4xMSAA meg ilyesmik.

összehasonlitás képpen vannak egymás melett a képek.

2016. jan. 13. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!