A lézeres is optikai.
Nincs általánosságban jobb meg rosszabb, a lézeres és a LED-es (amit optikainak hívsz, amelyik pirosan világít) is tökéletesen működőképes és mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.
Két konkrét egeret össze lehet hasonlítani, de ez technológiákkal nem megy.
Summa summarum: Nem jobb, nem is rosszabb. Más.
G.
#1 Amihez nem értesz, ahhoz ne szólj hozzá.
CTRL + F és keress rá az "optika" vagy "lézer" szóra.
Felesleges az erősködésed, a lézeres ugyan úgy optikai elven működik, az elmozdulást fénynyalábbal detektálja.
Az összefoglaló ide vágó része teljesen érthetetlen a számomra mivel több lézeres egeret is próbáltam, egyet használok is nap, mint nap (játékra is) és semmivel sem rosszabbak, mint a LED-esek. Aztán lehet, hogy nekik mások a tapasztalataik, meg profi játékosok egytől egyik, de ilyen szintű ekézést nem vártam volna a Prohardveren.
Na, de azért volt jó dolog is a cikkben, méghozzá a forrás:
Hadd szemezgessek:
"Verdict: True, but it’s more complicated than that. Laser mice actually are optical mice, for starters."
Hoppá! Mondjuk a cikk szerint is jobb az "optikai" (LED-es) megvilágítás, de legalább leírja, hogy ez nem olyan egyszerű összehasonlítás.
G.
"Felesleges az erősködésed, a lézeres ugyan úgy optikai elven működik, az elmozdulást fénynyalábbal detektálja."
Igen, ez így van, nem ezért vitattam a hozzászólásod.
"...több lézeres egeret is próbáltam, ... és semmivel sem rosszabbak, mint a LED-esek."
Pozitív gyorsulás, esetleges smoothing, input lag stb. Attól, hogy ezeket nem vetted észre, még igenis ott vannak.
"...de ilyen szintű ekézést nem vártam volna a Prohardveren."
Mit jelent az, hogy "ekézés"? A Prohardveres srácok a színtiszta igazságot írták le, ha nem tetszik, nyugodtan be lehet regisztrálni és írni nekik, de akkor én már készítem is a popcornt. Tudod, kissé nyersek... :P
Nem állok le vitatkozni, a véleményem fenntartom. Nem rosszabb, más.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!