Gépemet szeretném fejleszteni/korszerűsíteni. Hogy érné meg?
A gépemet (videokártyán kívül mindent) 3 éve vettem, akkor eszméletlen király volt, mert minden röhögve elfutott rajta. ma már nem annyira, de 3 év sok idő..
A jelenlegi konfigurációm:
AMD Athlon II X4 750K
Kingston HyperX 4GB 1600Mhz (1x4GB)
AsRock FM2A75 Pro4
és egy 1 éves ASUS Radeon HD 7850
a videokártyát szeretném megtartani. Van már erősebb a piacon, de szerintem még nem mondható gyengének.
Amire gondoltam:
ASUS Radeon HD 7850 marad videokártyának
ASUS B85M-G alaplap
16GB HyperX Furry (3x4GB és az 1x4GB HyperX)
INTEL Core i7-4770K
na a kérdések:D
a mostani hyperx ramom mellé, be lehet tenni még 3db hyperx-et úgy hogy működjön is? vagy az úgy nem jó ötlet?
A mostani 500W-os tápom elég-e egy ilyen kinfighoz?
egyáltalán jó-e a kinfog? vagy ha nem akkor mi érné meg jobban bele?
kb egy 150-170 ezret szánnék rá.
1. mire akarod használni? Mert játékra i7 nem feltétlenül létszükséglet. Minimálisan pár fps-sel többet kapsz, csak nem mindegy hogy milyen áron.
2. pontos neve annak az 500 wattos tápnak? Egyébként most biztos elég lesz, mert nem cseréled a videokártyát, de vga cserekor könnyen lehet hogy a táp is cserés lesz.
3. pontosan milyen az a kingston hyperX ram? Ahogy én tudom mondjuk mindegyik dual channeles, szóval azzal nem lesz gond ha raksz bele még 3 ugyan olyat.
4. alaplap felejtős, ha kitartasz a processzor mellett. Tuning processzornak tuning alaplap is kell, abban nem tudod változtatni a feszültség mértékét. Z97 lapoknál nézelődj (vagy 30-40 ezres b95ös lapoknál, de akkor inkább z97)
5. Ha már tuning processzor, milyen külön (nem gyári) hűtőventilátorod van hozzá? Nézd meg, a foglalata ráerősíthető lga1150-re?
Tápod tényleg nem ártana tudni.
i7 meg neked teljesen felesleges
Csak tisztázás végett: Én 3 hónapig voltam eredetin, egy i5 4690k húzatlan procit nem tudott megizzasztani 100 körülöttem rohangáló hülye. Ezekhez nem kell i7.
Be Quiet Dark Rock Advanced C1 BK014 processzor hűtő 12+12 hó gar.
Intel Core i5-4690K processzor 12+24 hó gar.
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória 12+24 hó gar.
Kingston 4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FB/4 memória 12+24 hó gar.
MSI Z97 Gaming 3 alaplap 12+24 hó gar.
Összesen: 150 105 Ft PCX-ről.
és nem vagyok otthon az intel processzorokban, eddig amd volt mindíg, azokat ismerem, az intelt egy kicsit se, őszintén szólva nem is tudtam hogy ez egy tuning proci :D
tudnál hasonló árkategóriás nem tuning procit írni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!