Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Új gépet szeretnék összeállíta...

Új gépet szeretnék összeállítani játékra és tanácstalan vagyok! Intel vagy amd?

Figyelt kérdés
Minden pc-s mást ajánl! 250e ft körül áldoznék rá! Amiben biztosabb vagyok: 2x8GB memória, Zalman 500w-os táp,Be quiet! Shadow Rock 2 hűtés, Amd r9 380 4GB-os vidikártya, 1TB 64mb cash-es vinyó illetve a ház! A többi kérdéses... I5 4690K vagy 6600K vagy Amd Fx 9590 Amd X4 A10 7850K... Stb stb???

2016. jan. 8. 10:16
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Sok helyen olvasgattam már és ember válogatta, hogy kell-e hűtő avagy sem. Tápot egy Gamer pc-re ajánlott videóbol néztem illetve a többi gyors leírt konfigot. Akkor milyen táp??? Azért tettem fel a kérdést, mert nem akarok sz..t venni ennyi pénzért. 16 GB abból indultam ki hogy a Battlefront pl annyit igényel legjobb grafikán. Többi proci i5 4. generációs lett volna. Ház az függ az alaplap méretétől is és már hülyeséget nem akarok írni ezek után. Mars gaming mc2v2 talán?
2016. jan. 8. 11:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Kérdező: írtad az fm2-t. Ezzel az a baj, hogy a legerősebb proci (860k) is kint van és nem lesz a platformra új. A 4 magos top cpu pedig már neccesen felel meg az új játékok max igényeihez (vagy a közepesekhez). Nem tudod frissíteni, csak alaplap és proci cserével.

A socket 1150 és 1151 (pl. 4 gen intel, illetve az új skylake) egyaránt jól használható, de ha van mód, megéri az új platformra építeni. A 6500 nem húzható, de elégséges mindenre full hd alatt. A régiek közül egy 4690k van pár ezressel drágábban, de mindkét platformon egészen a csúcs i7-ig tudsz fejlődni.

Az előre összerakott gépek és a gépeket összerakó boltok a profitot nézik. Ki kell tolni azt, ami raktáron van, ezért rád sózzák akkor is, ha nincs rá s szükséged, vagy ha gyenge a teljesítménye. Így lett egy csomó hozzá nem értőnek pl. gtx750 4 GB kártyája :) El kellett adni őket a boltból, a vásárló meg nem értett hozzá, hallgatott az eladóra.

Szóval mindig jobb, ha te válogatod össze és kikéred mások véleményét (többekét).

Illetve más téma: Ha minden igaz, idén jön az AMD ZEN proci családja. ha azzal robbantani tud, akkor fent marad. Ha nem, akkor egyszereplős lesz a piac (jobban, mint most).

2016. jan. 8. 11:57
 13/14 anonim ***** válasza:

Minden a hosszútávú terveidtől függ. Nem véletlenül létezik 500W tápegységből 5 ezer Ft-os és 50 ezer Ft-os is. Az előbbi instabil, veszélyes és hangos, az utóbbi stabil, néma, kíméli a számítógép alkatrészeit. Aztán van egy hatalmas átmenet. Minél jobb minőségűt veszel, annál tovább élnek az alkatrészek és annál kevésbé süketülsz meg. Persze, ha 100 ezer Ft-os irodai a konfiguráció, akkor felesleges 50 ezres tápot választani hozzá. Ha 500 ezres, OC rendszer, akkor pedig hatalmas felelőtlenség 5 ezreset venni. Te a kettő között helyezkedsz el.

A ház is hasonló. Minél jobb a ház, annál jobb a hűtés (illetve a szerelés is annál könnyebb).

Processzorhűtő és RAM-ból azért nem érdemes overkillelni, mert ezekkel a legegyszerűbb fejleszteni. Ha van 8GB, akkor vehetsz még 8GB-ot. Ha gyári venti van, akkor veszel később jót stb. Ugyanezt processzorral, házzal stb eljátszani már nem költséghatékony.

Mutatok egy példakonfigurációt:

MSI H170M PRO-VDH

Intel Core i5-6600

Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury

XFX R9 380 4GB DDR5 Double Dissipation

Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX

Be Quiet 530W Pure Power BQT L8-CM

NZXT Source 340

Összesen: 245 ezer Ft.

Itt később vehetsz bele még 3x8GB RAM-ot (összesen lesz 32GB), vehetsz bele 2 akármekkora méretű SSD-t, 2 akármekkora méretű HDD-t és RAID-be rakhatod őket. Telenyomhatod ventivel is, ha maga a ház nem lenne eléggé szellőzős (pedig az). Meg persze, ez a tápegység egy GTX980Ti-t vagy TitanX-et is elbír, tehát úgy gondolom a jövőre nézve sem lesz probléma a játékoknál.

De mint az elején mondtam, minden attól függ, hogy meddig akarod bővíteni és meddig akarod, hogy működőképes legyen a konfiguráció. Le lehet spórolni mindent, hogy beleférjen egy R9 390, de annak én nem látom értelmét.

2016. jan. 8. 12:02
 14/14 A kérdező kommentje:
Az Fm2-es procit azért írtam mert az egyik boltos olyan gépet rakott volna össze, mivel Am3 foglalatú alaplapok kifutó szériában vannak. Csak azért írtam föl mert ezt is ajánlotta. Hát azért a garanciát ki szeretném használni és azon túl is. Sajnos már 5-6 éve konzolra váltottam és már nem követtem mi mennyi és mi mit tud. Ezért próbáltam innen onnan ellesni dolgokat és végül itt is feltenni a kérdést. Csak le kellett volna egyszerűsíteni :) köszönöm a mintát :)
2016. jan. 8. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!