Új gépet szeretnék összeállítani játékra és tanácstalan vagyok! Intel vagy amd?
pontos tipust kell nezni
amugy a kerdesben amiket irsz, nehezen lehet viszatartani a rohogogorcsot...
Azért nem olyan szörnyű. Egy kisfogyasztású konstrukciót nyugodt szívvel rá lehet bízni. Értelemszerűen K-s procikat és fx-eket már annyira nem javallott, de azért nem olyan borzasztó, ahogy azt felvázolod.
250-ből intel konfig, ez nem lehet vita tárgya. Már építkezhetsz ennyi pénzből az új ddr 4 konstrukcióban. A 380-as kártya jó, de én azért megvizsgálnám a lehetőségét egy 380x-nek is, hogy beleférne e. Valószínűleg könnyedén.
Az i5 6500 (azt hiszem az a legolcsóbb 4 magos) jó választás
"Minden pc-s mást ajánl!" - azoknak valoszinu semmi kozuk a pc hez akkor
mert minden "igaz" "pc s" egyet ajanl (netan kivetel lehet a vga val varialas, de ott nincs tul sok opcio, abban a felhasznalo maga is donthet)
Cpu: i5 skylake 6500 vagy 6600
Alaplap: MSI B150M PRO-DH
Memória: Corsair 2x8GB DDR4 2400MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2A2400C14R
Táp: Thermaltake 530W Smart SE SPS-530M
Vinyó: Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Hűtő: Be quiet! Shadow Rock 2 BK013
Gpu: Sapphire R9 380 4GB DDR5 Nitro 11242-07-20G ha ponos leírást kértél...
Kezd alakulni.
B150 helyett vagy H110-et vagy H170-et javaslok. Előbbi SBA kivételével alig tér el (erre otthonra úgysincs szükség) és olcsóbb, az utóbbiban pedig található SSD caching és RAID támogatás, ami bővítés szempontjából nagyon hasznos.
Tápegység még mindig nem az igazi, én nem belépőszintű szériát raknék középkategóriás gép alá. Persze ha nem zavar, hogy instabil lesz pár év után meg marha hangos, akkor jó, de ergonómiailag van jobb választási lehetőség.
Hűtést lespórolnám. Ennek az az egyszerű oka, hogy hőmérsékletben elsősorban maga a ház számít, illetve Skylake mellé a gyári hűtés is borzasztóan jó (nem beszélve arról, hogy későbbi bővítés esetén egyszerűbb egy új hűtést venni, mint lecserélni a házat).
Persze kontárnak abban igaza van, hogy sík hülyék az előre összerakó cégek, de a te konfigod még mindig jobb azokénál.
"azoknak valoszinu semmi kozuk a pc hez"
szakemberek magyarul
ne keljen ismetelni magam tobbet
itt a hasznos info:
250 bol borzalmas amiket irsz
16GB minek? ekkora keretbe
tapot irtak es irtam, minosegi tipus kell (marka es W a legutolso szempontok)
komoly cpu hutes ekkora keretbe minek? eleve cpu hutes sem fer bele vagy akkor joval gyengebb vga es cpu kellene, de akkor foleg minek a hutes?
vga ok
hdd ok, nem art ha gyors vagyis 7200rpm es, ha ssd nincs gepbe, ebbe a keretbe nem fer bele (szinten gyenge vga es cpu lenne akkor miatta)
haz ugyan olyan fontos mint a tap minosegi tipus kell ebbol is
4690K - vicc ennel a keretnel
6600K - ugyan az mint elobb
mindket platform tokeletes amugy 1151/1150 is
FX-9590 - szora se melto, foleg ilyen keretnel, de amugy sem (jatek a cel neked, nem a hardverszorakozas)
A10-7850K - ez minek? ez nem jatekos gephez kell es nem is ilyen kerethez, joval olcsobb keretnel lenne ertelme, ha vga t nem terveznel sokaig vagy soha
stb stb? ird le mire gondolsz
#7 #8 +1
250es keretbe 380 al "belepos" premium gepet tudsz osszerakni
gephazat nemnirtad pedig lenyeges, ha magad valasztod is kell latni hogy megfelelo e es megeri e (ha mar konfigrol merdezel...)
ramot szerintem kesobb is bovitheted es akkor masra szanhatnad azt a kb 15ezret, 16gb nak 380 melett tul sok ertelme nincsen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!