Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fontos a szünetmentes táp?

Fontos a szünetmentes táp?

Figyelt kérdés
Új gépet veszek amit szeretnék biztonságban tudni. Van áramingadozás elleni elosztóm (APC SurgeArrest) és nagyon ritkán, talán évente egyszer megy el az áram. Eddig soha nem volt gond szünetmentes nélkül. Szerintetek azért vegyek egyet?

2016. jan. 5. 06:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A számítógépben található tápegységtől függ. Ha nem minőségi és ki vannak belőle spórolva az alapvető védelmek is, akkor szükség van rá, vagy ha tényleg nagyon fontos, hogy áramszünet alatt is működjön a rendszer - egyébként felesleges.
2016. jan. 5. 07:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt rendeltem, mert jó véleménnyel vannak róla, remélem jó választás volt: Corsair 550W VS550 CP-9020050-EU
2016. jan. 5. 08:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy olcsóbb szünetmentesem (10 éve volt 16000ft), hát 1,5 év alatt szépen tönkrement. Elkezdett szivárogni belőle valami, ami szétmarta a fabútort, amelybe bele volt állítva.

Így inkább vettem egy túlfesz ellen védő elosztót, egy minőségi tápegységet (sharkoon) és bízom benne, hogy a 21. századi Magyarországon azért nem kell szomáliai körülményeket biztosítani a biztonságos működéshez.

2016. jan. 5. 08:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Jó az a tápegység, de ha a gépet játékra használja az ember, és komolyabb hardverek vannak a gépbe, akkor inkább a CX, mint a VS.
2016. jan. 5. 10:01
 5/9 anonim ***** válasza:

A szünetmentes táp nem a gépet védi, hanem az adatokat. Csak akkor érdemes venni, ha olyan munkát végzel a gépen, ahol mindíg minden körülmények között fontos, hogy az utolsó automatikus mentés óta végzett pár perces munka vagy adatforgalom se szálljon el.

A játékok pl. nem ilyen alkalmazások. Mert mi van, ha játék közben elmegy az áram és elvész az utolsó pálya mentés nélkül? Max. újrajátszod.

2016. jan. 5. 10:35
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, kösz az infót. :)
2016. jan. 5. 11:52
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem,nem ajánlott széria a Corsair VS

Mást vegyél helyette.

Tápra kell pénzt szánni,normálisat venni,nem pedig szünetmentesre tök fölöslegesen.

Ha futja egy 15-20 ezres szünetmentesre,meg egy 15 ezres tápra,akkor inkább vegyél egy FSP Aurum S Gold 400/500W-t,XFX TS 550W Gold-ot,XFX XTR 550W-t.

Olcsóbb kategóriából is legalább Chieftec CPS-500,XFX TS 450W,XFX Pro 450W,Antec HCG 520,Seasonic S12-430W

2016. jan. 5. 12:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Corsair VS teljesen megbízható, irodai táp, mi a bajod vele, azon kívül, hogy rövid élettartamú a ventilátora?
2016. jan. 5. 13:08
 9/9 A kérdező kommentje:
Több oldalon olvastam erről a tápról és kiemelkedően sok volt a pozitív vélemény, ezért döntöttem mellette. Már megrendeltem, ez van. :( Átlaggamerként nem szoktam tuningolni meg ilyenek, úgyhogy 1-2 évet csak kibír...
2016. jan. 5. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!