Akyga 700W-os táp okozhat ilyen problémát?
Mivel egy buszsofőr sem feltétlenül ért az autószereléshez, úgy egy bolti eladó vagy a legtöbb informatikus sem ért a gépösszerakáshoz, különösen nem a tápokhoz (mivel a tápegységek ismerete nem informatikai, hanem elektronikai szakterület).
Akygának így néz ki az első fázisa:
Ki vannak belőle spórolva a szabályzókondik, nincs varisztor (túlfeszültség elleni védelem), de még csak se nem zener dióda, se nem egyszerű biztosíték sem védi a gépet. Ez önmagában nem túl nagy baj (majd áramszünet esetén fogsz nagyot lesni, amikor kigyullad a szoba), a probléma a következő: a váltótranzisztorok egy az egyben le vannak spórolva a lehető legszerencsétlenebb, legkínaibb komponensekre, ezért előfordul, hogy hosszabb terhelés alatt feszültségszabályozás nincs (nem kap visszajelzést), ami miatt előfordulhat, hogy huzamosabb terhelés után a 12V-os ágon néha fog 10-14V-ot adni össze-vissza. Ez hosszútávon károsítja a gépet, de az elején csak azt veszed észre, hogy a gép pár óra után kikapcsol.
Szóval nem kéne a noname szar gyártókat támogatni azzal, hogy ilyen hülyeségeket veszünk. Jó lenne ha csúcskategóriás konfiguráció mellé nem irodai tápot néznénk.
Tessék itt van egy tápadatbázis. Mielőtt veszel egy tápot, keresd ki a teszteredményeket és olvasd el őket. Ha jó, akkor jó. Ha nincs (vagy éppen nincs ezen a megbízhatósági listán), akkor hozzá se érj. Minimum FSP Aurum, Corsair RM, Be Quiet Pure, Antec HCG, Cooler Master GX II, Enermax Thriatlor, EVGA GS, Fractial Design Integra 2, NZXT Hale90, Seasonic S12II, Super Flower Golden Green, Thermaltake London, XFX TS szériáknál kizárólag jobbat szabad venned, mert ilyen stabil áramellátást igénylő konfigurációknak ilyenre van szüksége. Ha ennél szarabbat veszel, magadra vess: ha irodai de megbízható gyártótól veszel, akkor "csak" középtávon lesznek problémáid, ha megbízhatatlan gyártótól veszel akármit, akkor ugyanez történik, mint most és ez a szerencsésebbik eset. Ha nem vagy biztos a döntésben, akkor menj fel más HOZZÁÉRTŐ fórumra is és kérd ki a tényleges szakik véleményét (itt engem vagy kontárt is zaklathatod).
#13: Hát nem is tudom... Azért az már csúnya, ha a boltban dolgozó eladó azt sem tudja, hogy mit árul. Pláne hogy ott van előtte az internet, 3-4 perc alatt lazán le tud ellenőrizni egy terméket, hogy milyen is.
Érdekes módon én úgy javasolgatok pezsgőket a munkahelyemen a vevőknek, hogy informatikus a szakmám, és egy egyszerű árufeltöltő vagyok. Ha nekem megy a ~100 féle pezsgő beazonosítása, nem hiszem, hogy a számtech boltos eladónak ne menne az az 50-60 táp, amit árulnak. Azt nem kell tudnia, hogy mi van belül, elég ha annyit tud, hogy mennyire ajánlott.
+1 eddigiekre
prohardver.hu oldalrol erdemes kiindulnod ha magad is magyar oldalon/forumon is utana akarsz jarni (de ahogy lattam megteted)
egy bolti elado meg hogy miert ajanlja annak rengeteg oka lehet
"Hát nem is tudom... Azért az már csúnya, ha a boltban dolgozó eladó azt sem tudja, hogy mit árul. Pláne hogy ott van előtte az internet, 3-4 perc alatt lazán le tud ellenőrizni egy terméket, hogy milyen is.
"
Persze,meg 2 perc google alatt behoz évek alatt összeszedett tudást,netán csinál egy villamosmérnöki diplomát,vagy egy elektrotechnikai vizsgát,és gyorsan beleássa magát az éppen aktuális választékba,és megnéz pár 100 tesztet.
PC boltokban általában van 5 darab táp van összesen,abból 2 alsókategóriás vacak,2 jó esetben elfogadható öreg minőségi táp,és egy talán a felsőkategóriából megmaradt a raktárba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!