Mi okozza a zárlatot?
A helyzet eléggé érdekes.
Szilveszter napján valami lecsapta az áramot. Kétszer is. Kihúztam a gépemet, majd amikor visszakapcsoltam az elosztót harmadjára (a hosszú elosztót) akkor ahogy felkapcsoltam az rögtön leverte a házban az áramot. Aham. Mondom a hosszú elosztó hibás. Mondom akkor használom a rövidet. 5 óra után a röviddel is lecsapja. Fürdőszobában a 3 foglalatos elosztót kezdtem el használni azzal semmi gond nem volt. Mondom nézzük meg a rövid elosztót, amit a hosszúból szedtem ki. Bedugom felkapcsolom és leverte a házban az áramot.
Létezhet, hogy 2 elosztó így paff elszáll egyszerre? Annyit tudni kell, hogy amikor 3. alkalommal szilveszterkor visszakapcsoltam az áramot, és rákapcsoltam a hosszú elosztót, akkor a piros kapcsolónál 2-3 nagyon erős villanást lehetett látni.
Most a 3. elosztóval amit a fürdőből szedtem azzal MÉG nem kapott zárlatot a rendszer.
Ugyanakkor az alaplapomon meghalt 3 foglalat. (még sokkal korábban, és 1 RAM is kipurcant benne)
Apám ugyanakkor folyamatosan azt mondja, hogy zárlatos az alaplapod. Én nem hiszek neki. Hiába mondom, hogy minőségi táp (Chieftec CTG 550W) és hogy az véd meg minden de nem hiszi el.
Mi okozza a zárlatot szerintetek? Vagy egyáltalán mitől ment ki a 2 elosztó?
És a táp, az ilyen esetek ellen mennyire védi a gépet?
De a tápegységen annyi védelem van...
Én eddig elosztóra tippelek, vagy alaplap.
Azt most készülök cserélni, 1-2 héten belül egy GIGABYTE B85 HD3-ra.
És ezt hogyan deríthetném ki?
pcx-nél vettem, és nem akarom az egész gépet felküldeni, hogy 5k-ért bevizsgálják, amjd kibökjék, hogy náluk nem okozott zárlatot.
Infós suliba járok így kell a gép. Még annyi eszembe jutott, hogy nemrégiben eléggé leterheltem az alaplapot. 8GB RAM-ból 7/6,8GB RAM folyamatosan használatban volt. Amit észrevettem, hogy a RAM és foglalataik nagyon forróak voltak, és az északi híd is.
Ekkor tönkrement egy foglalat, és a benne lévő RAM-mal a gép nem akart indulni akárhol próbáltam, csak a másikkal.
Ugyanígy az északi híd is iszonyatosan forró volt. Ez volt dec 24-én 2 ünnep között bevittem a RAM-ot tesztelésre (a másiakt már helyben vettem) így most 4GB RAM-mal megy a gép. Kb 1 héttel az alaplapi foglalat és a RAM tönkremenetele után kezdte el ezt csinálni a gép. Arról nem is beszélve, hogy a videoártya nem is volt használva. After Effects csak Nvidia kártyát támogat, így az én Sapphire-om nem dolgozott semmit csak a proci és a RAM. Ez nagyon-nagyon max 100-120W lehet a komplett felvétel a lapból és egy 550W-os táp aminek 80+ a hatásfoka, lazán bírnia kellene.
A táp porszűrőjét ami a gépben van (Zalman Z3 ház) rendszeresen tisztítom, és a táp soha nem fújt még ki meleg levegőt. Alul/Túlfeszültségvédelem/rövidzár védelem/túltöltésvédelemmel van ellátva a tápegységem.
220V/230V ha jól tudom.
Igazából nem hinném hogy probléma lenne. TV 7 évig simán bírta, az új tvnek sincs semmi baja pedig már vagy 3 éves. Semmi nem döglött még be. De egyszer a 10 éves mosógépünk, amikor a panele 12V helyett 20V-ot kapott és tönkrement. Azt megcsinálták, utána nem volt semmi gond vele, de váltottunk mert már öreg volt. Azóta sincs semmi gond. Legalábbis nem melegszenek/és nem rakoncátlankodnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!