Mi okozza a zárlatot?
A helyzet eléggé érdekes.
Szilveszter napján valami lecsapta az áramot. Kétszer is. Kihúztam a gépemet, majd amikor visszakapcsoltam az elosztót harmadjára (a hosszú elosztót) akkor ahogy felkapcsoltam az rögtön leverte a házban az áramot. Aham. Mondom a hosszú elosztó hibás. Mondom akkor használom a rövidet. 5 óra után a röviddel is lecsapja. Fürdőszobában a 3 foglalatos elosztót kezdtem el használni azzal semmi gond nem volt. Mondom nézzük meg a rövid elosztót, amit a hosszúból szedtem ki. Bedugom felkapcsolom és leverte a házban az áramot.
Létezhet, hogy 2 elosztó így paff elszáll egyszerre? Annyit tudni kell, hogy amikor 3. alkalommal szilveszterkor visszakapcsoltam az áramot, és rákapcsoltam a hosszú elosztót, akkor a piros kapcsolónál 2-3 nagyon erős villanást lehetett látni.
Most a 3. elosztóval amit a fürdőből szedtem azzal MÉG nem kapott zárlatot a rendszer.
Ugyanakkor az alaplapomon meghalt 3 foglalat. (még sokkal korábban, és 1 RAM is kipurcant benne)
Apám ugyanakkor folyamatosan azt mondja, hogy zárlatos az alaplapod. Én nem hiszek neki. Hiába mondom, hogy minőségi táp (Chieftec CTG 550W) és hogy az véd meg minden de nem hiszi el.
Mi okozza a zárlatot szerintetek? Vagy egyáltalán mitől ment ki a 2 elosztó?
És a táp, az ilyen esetek ellen mennyire védi a gépet?
Úgy volt megoldva, hogy volt egy hosszú elosztó, amiben egy Canon MG 4250 nyomtató volt beledugva meg egy kisebb elosztó. A kisebb elosztóba ment a 30W monitor a gépem, egy 20W hangszóró és egy 30W lámpa
i5 4440
B85M PRO 4 alaplap
Chieftec CTG 550W táp
R7 370 4G VGA
Még annyit vettem észre, hogy az alaplapi RAM foglalat egyik csapja beleér a videokártya NYÁK lapjába, konkrétan egy fém csavarhoz. Illetve nagyon közel van hozzá. Ez okozhat zárlatot?
Milyen hátsó tüskék?
Annyit vettem észre, hogyha a fejhallgató végét az alaplaphoz érintem. (hátul a csatlakozók környékén) a fém részéhez, akkora fejhallgató búg/sistereg/zúg
Ez jelenthet valamit?
"Akár az is okozhat zárlatot ha áthúz rajta,"
???
Áthúzom a fülest az alaplap hátsó részén? Vagy hogy érted? Kísérletezni nem nagyon szeretnék már, mert apám tiszta ideges, hogy annyiszor ment el az áram.
A rövidebbik elosztó az már biztosan rossz. Amikor a fürdőben kicseréltem az én hosszú elosztómba bedugott rövid (4 foglalatos elosztót) a szobában lévő 3 foglalatosra, és a 4 foglalatosra ami eredetileg a zsobámban volt, rádugtam a mosó/szárítógépet, amint rákapcsoltam a piros lámpát, ott is villant 2-t majd lecsapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!