Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Honnan tudhatnám meg, hogy a...

Honnan tudhatnám meg, hogy a gépem zárlatos?

Figyelt kérdés

Az elmúlt napon dec 31-én jelentkezett az, hogy a gépem teljesen lecsapta a biztosítékot. Véletlenszerű időközönként. Tegnap speciel 3 alkalommal csapta le. Utolsó alkalommal, az elosztót lekapcsoltam, majd visszanyomtam a lakásban az áramot. És amikor az elosztónál visszanyomtam, az elosztó 2-3 eléggé nagyot villant. Ma reggel kb 2 óra után megint elkezdte. Majd 7 órás működés után megint.

Közben ez már a 3. elosztó amit alárakok.

Az első billenőkapcsolós volt. Abba bele volt nyomva egy 4 foglalatos. Most a 4 foglalatossal is leverte a gép az áramot. és már egy 3 foglalatos van a gép alatt.

Chieftec CTG 550W táp

B85M PRO4 alaplap

R7 370 4G NITRO

i5 4440

4GB DDR3 1600 Mhz Kingmax RAM.

Az alaplapon már 3 db slot tönkrement, és 1 hete az egyik RAM-om is meghalt az alaplapban így az most a boltban van, ahol tesztelik.

Honnan tudhatom, hogy mi okozza a zárlatot? Az egész gépet 2014 nyarán vettem. Direkt figyeltem a minőségi tápra.

Most mi okozhatja ezt? tápegység/döglődő alaplap? Annyit tudni kell, hogy 2 hónap alatt 3 slot ment tönkre, és egy RAM az alaplapban. Utólag kiderült azért, mert túlmelegedtek a foglalatok és a RAM-ok és az Északi HÍD, de nem állította le a rendszer magát.

Mi lehet a zárlatos? Annyira zavaró, hogy bármelyik pillanatban elmehet a gép.

2016. jan. 1. 18:13
 1/4 ThodEE GoD ***** válasza:

Csak a tápegység tudja a 230V os ágon problémát okozni, tápegység cserét mindenképp próbáld ki, elég nagy a valószínűsége hogy azzal van a baj.

Kismegszakítót vagy fi-relét ver le?

2016. jan. 1. 18:44
 2/4 A kérdező kommentje:

Ezt egyáltalán nem tudom.

Csak annyit hogy az udvaron a főbiztosítékot csapja le.

Még annyi kérdésem lenne, hogyha egy műanyag érintkezik egy fém eszközzel a gépben az okozhat ilyet?

Mert a múltkor mindtha a RAM foglalat egyik "csapja" nem lett volna bezárva rendesen, és mintha beleért volna a videokártya nyák lapjába.

2016. jan. 1. 19:27
 3/4 ThodEE GoD ***** válasza:
Semmiképpen nem a karom okozta a zárlatot, viszont ha abba volt ram, akkor az nem volt a helyén ami viszont okozhat problémát !
2016. jan. 1. 19:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Ezt úgy volt, hogy az alaplap nem ébredt fel, meg hibát jelzett a RAM környékén. Kiszedtem a RAM-okat és végigteszteltem őket. És az az egy karom nem lett sztem visszazárva rendesen.
2016. jan. 1. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!