Honnan tudhatnám meg, hogy a gépem zárlatos?
Az elmúlt napon dec 31-én jelentkezett az, hogy a gépem teljesen lecsapta a biztosítékot. Véletlenszerű időközönként. Tegnap speciel 3 alkalommal csapta le. Utolsó alkalommal, az elosztót lekapcsoltam, majd visszanyomtam a lakásban az áramot. És amikor az elosztónál visszanyomtam, az elosztó 2-3 eléggé nagyot villant. Ma reggel kb 2 óra után megint elkezdte. Majd 7 órás működés után megint.
Közben ez már a 3. elosztó amit alárakok.
Az első billenőkapcsolós volt. Abba bele volt nyomva egy 4 foglalatos. Most a 4 foglalatossal is leverte a gép az áramot. és már egy 3 foglalatos van a gép alatt.
Chieftec CTG 550W táp
B85M PRO4 alaplap
R7 370 4G NITRO
i5 4440
4GB DDR3 1600 Mhz Kingmax RAM.
Az alaplapon már 3 db slot tönkrement, és 1 hete az egyik RAM-om is meghalt az alaplapban így az most a boltban van, ahol tesztelik.
Honnan tudhatom, hogy mi okozza a zárlatot? Az egész gépet 2014 nyarán vettem. Direkt figyeltem a minőségi tápra.
Most mi okozhatja ezt? tápegység/döglődő alaplap? Annyit tudni kell, hogy 2 hónap alatt 3 slot ment tönkre, és egy RAM az alaplapban. Utólag kiderült azért, mert túlmelegedtek a foglalatok és a RAM-ok és az Északi HÍD, de nem állította le a rendszer magát.
Mi lehet a zárlatos? Annyira zavaró, hogy bármelyik pillanatban elmehet a gép.
Csak a tápegység tudja a 230V os ágon problémát okozni, tápegység cserét mindenképp próbáld ki, elég nagy a valószínűsége hogy azzal van a baj.
Kismegszakítót vagy fi-relét ver le?
Ezt egyáltalán nem tudom.
Csak annyit hogy az udvaron a főbiztosítékot csapja le.
Még annyi kérdésem lenne, hogyha egy műanyag érintkezik egy fém eszközzel a gépben az okozhat ilyet?
Mert a múltkor mindtha a RAM foglalat egyik "csapja" nem lett volna bezárva rendesen, és mintha beleért volna a videokártya nyák lapjába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!