Honnan tudhatnám ezt meg?
Sziasztok, monitor vásárlásra készülök, viszont nem tudom, hogy a vga elbírja-e majd a 23 inchet. Honnan, vagy hogyan tudom megnézni, hogy nem fog-e szaggatni a monitor ha nagyobbat veszek 21,5"-nél?
Köszönöm az intelligens válaszokat!
27"-os monitor is tudhat full hd-t (1920*1280) és 17"-os is tudhat.
Minél nagyobb az átmérő, annál könnyebben kiszúrod a pixeleket. Mintha egy ruhát nyújtanál. Ugyanannyi szövet van benne, csak egyre nagyobbak lesznek a hézagok két sor cérna között. :)
A vga teljesítményétől függ (és a prociétól is, plusz a ramtól), hogy szaggat-e az adott játék, vagy sem. A monitorod képátmérőjének semmi köze ehhez.
A nagyobb monitor nem fog nagyobb terhelést jelenteni a gépnek ugyanazon a felbontáson, mint egy kisebb átmérőjű, mivel ugyanaz jelenik meg.
Egy 50"-os monitort is vehetnél, ugyanakkora felbontáson ugyanúgy futna rajta minden, mint egy 17 coloson.
Tehát jól értelmezem?
-Attól, hogy nagyobb a monitor átmérője, nem fogja jobban terhelni a gépet.
Szóval nyugodtan megvehetem a 23"-osat is, ha a videókártyám (és a többi) elbírja azt?
Pontosan.
Képzeld el így:
Van egy dvd lejátszód.
Rákötheted otthon egy 82 centis tévére és egy 36 centis tévére.
Mindegy melyikre van kötve, attól a lejátszás még ugyanabban a formában fog menni. Az eszköz generálja a képet, a megjelenítő meg csak megjeleníti azt, más szerepe nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!