Ezt a gépet mennyiből turbózhatnám fel?
Szeretném a régi gépem felturbózni úgy hogy full grafikán elvigye a gta 5-öt szerintetek 30 000 Ft ból kijönne?
A gépem tulajdonságai:
Processzor AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4400+, 2200 Mhz, 2 mag, 2 logikai processzor
SMBIOS verziója 2.5
Telepített fizikai memória (RAM) 3,00 GB
Teljes fizikai memória 3,00 GB
Szabad fizikai memória 1,82 GB
Teljes virtuális memória 6,00 GB
Szabad virtuális memória 4,67 GB
Grafikus processzor tulajdonságai:
Videokártya MSI NX8600GT-E (MS-V091)
Tranzisztorok száma 289 millió
Memória mérete 256 MB
GPU órajele (Geometric Domain) 540 MHz (original: 540 MHz)
GPU órajele (Shader Domain) 1296 MHz (original: 1296 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
17 ezerért kapsz használtan HD7770-es videokártyát, a tiedet meg 5-6 ezerért el tudod adni.
Alaplapot nem írtál, így nem tudom mennyi memória férne bele. Kicsit több nem ártana.
Alaplap típusa nélkül a támogatott processzorokra sem lehet mit mondani. Minden esetre egy x2 5600+ -os processzort 5-6 ezerért kapsz.
Ilyen gépem 2007-ben volt, ez akkor volt középkategória.
Mai szemmel már lecserélendő, hiszen 8 év nagy idő. Ha az alaplapod AM2+-os lenne és mehetne bele egy használt Phenom II X4 proci és találnál hozzá egy szintén használt HD7790 videokártyát (ezek együtt kijönnének 30k környékén), azzal jelentősen lehetne dobni a teljesítményen, de a memóriát is bővíteni kéne és lehet, hogy a táp is cserére szorulna. Szóval 30k-ból nem sokra mész, ha komoly fejlesztésre adnád a fejed. Szerezhetsz esetleg egy X2 6000+ procit meg egy HD4830 videokártyát és a memóriát felbővíted 4GB-ra. Ez a fejlesztés kijönne bőven a keretből és érezhető lenne a gyorsulás, de mai szemmel ez sem lenne már erős gép már (ilyenre fejlesztettem én is a 2007-es gépemet 2009-ben). A GTA5 5 "full" grafikához szerintem ennél azért jóval több kell...
A 4770 nem rossz! 4670 fogyasztás és 4850 teljesítmény! De ahhoz minimum egy X2 6000+ is dukál, bár még az sem hajtja ki 100%. Mondjuk GTA5-höz ez sem sok.
A játék a Phenom II X4, 6GB RAM és HD7790 kombóval szerintem már egész szépen futna (ha nem is max grafikán), de ehhez lehet, hogy kéne lap és táp is. A 6000+ 4GB RAM és HD4770 megoldható kis pénzből is (jelentős lenne a gyorsulás is), de a mai játékokhoz már csak igen döcögősen lenne elég. Jó lenne tudni, hogy milyen az alaplapod és a tápod pontos típusa.
"Szeretném a régi gépem felturbózni úgy hogy full grafikán elvigye a gta 5-öt szerintetek 30 000 Ft ból kijönne"
remélem te sem gondoltad komolyan. mert viccnek is rossz !
EVGA SR-2 Classified alaplap
2x Intel Xeon x5650 proci
4x Zotac Nvidia GTX 580 AMP2 VGA kártya
48Gb DDR3 memória
2x1200W Chieftec (vagy amilyen tetszik) tápegység
2db OCZ Vertex 3 480Gb SSD RAID0-ban
3x 5TB Vinyó
6db DELL 30"-os monitor
Kösz szépen mindenkinek a segítséget de még annyi lenne a kérdésem hogy 30000 max 45000 Ft ért kitudnám belőle hozni a gta-t közepes grafikán? Vagy még az is messze van? Az alaplap pedig: Neve J&W JW N70MT
Busz típusa: AMD Hammer
Memóriabusz típusa: DDR2 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
TÁP:Switching Power Supply SL-500
A táp elég ramaty minőségnek tűnik, de a 12V ágra 30A van írva (360W), ami ha igaz, akkor lehet rá még építkezni (bár a megbízhatóság kérdőjeles).
Az alaplapot a gyártó oldalán nem találtam meg. Ha AM2+ lenne, akkor vannak esélyek egy esetleges olcsó fejlesztésre...de így nehéz biztosra menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!