Multimédiás gépnek AMD APU vagy Intel Pentium?
HD filmezésre, böngészésre, zenehallhatásra használnám.
A kérdés, hogy inkább egy AMD APU vagy Intel Pentium legyen? Dedikált vga nem lenne mellette. Az a lényeg hogy a fent felsoroltakat akadás mentesen bírja.
A keret 50ezer Ft körül lenne.
Celeront még nem használtam, ugyan olyan gyors?
Meg kell ebbe a gépbe 8gb ram?
végülis csak videót nézni elég a celeron,ha neked jó a 8 giga,akkor legyen annyi,ha elégnek ítéled a 4-et,akkor annyi.
a lényeg,hogy ha 8 giga akkor az 2x4,ha 4 giga akkor 2x2 - ez a videokártya jó működése miatt kell így.
4-nél több ram akkor kell,ha játékot is akarsz futtatni.
én azt javaslom,hogy mielőtt bármilyen konfigot megveszelazért a youtubeon keress rá a processzorra,és nézz róla videókat.
én mindig ezt teszem. :)
Dual channel igp játékra való használata esetén fontos, mert nagyobb a memória sávszélesség. Egyébként meg 2x4gb-ból leosztasz a vga-nak 1,5gb-ot az igp-nek, marad 6,5gb ram-nak. Ami soknak tűnhet. De miért baj az, amikor a +4gb ramot +2,5E-ért kapod?
Én csak netezek, de a 4gb ramom 76%-on pörög jelenleg win10 alatt. Ja és van dVGA, vagyis annak nem ebből kell lesoztani. Szóval ma már a 8gb sem sok. Ha ár miatt szempont, vegyél most 1x4gb-ot, majd később bővíted, ha kell (dupla postaköltség, drágább is lehet később)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!