Szervergép és netes tv között az adatátvitel lehetséges?
Sziasztok! Szervergép és a netes TV lan kábelen keresztül egy router és egy switchen keresztül van összekötve. Lehetséges hogy a szervergépen lévő filmeket (amit más gépekkel elérek) a tv-n is el érjem és lejátszam? HA igen valaki tud segíteni?
Szervergép:
OP: win7 ultimate
8gb ram
i3 3.3ghz
tv:
LG LA6200 Full HD 1080p Cinema 3D Smart LED TV
Samsung 60D6500 Smart TV
A kábeles módszer megvan. De pl ha van a D meghajót. Azt meg osztottam és a tv látja is. de érdekes modon a meghajtón van 10 mappa abból egyik a film mappa. csak azt az egy mappát látja. a film mappán belül legalább 150 film van, de abból csak 10et lát, ezeket le játssza rendesen ( ebbe van 600mb-s és 2 gb-s is szóval még az se mondható hogy a mérete miatt.)
Van egy sima nem netes TV-m is ott úgy próbáltam hogy van egy un ac ryan playon hd mini-m. az ugye tud működni nas-ként, de ha a szervergép osztja meg a mappát érdekes módon a médiaeszköz már nem látja. Erre van valami ötleted?
Én wifi-n szoktam áttolni a nekem tetsző műsort, de mindkét TV Samsung. Nem használok más szoftvert, csak a win 7 ultimate médiamegosztás szolgáltatását. Mindent engedélyeztem. A samsung az MKV-t nem játsza le /többek között nálam sem/, illetve igen, ha a kiterjesztést átírom .avi -ra. Nem kell konvertálni, csak megváltoztatni a kiterjesztést.
A megosztás ellenére, a TV-ről elsőre nem tudom betallózni a megosztott mappák tartalmát,csak miután már egyszer átküldtem az adott eszközre a médiafájlt a számítógépről. Kiválasztom a fájlt (PC-n), jobb gomb > lejátszás az eszközön.. Ha egyszer megvan, onnantól a TV-n már kereshetem a mappán belül a "megmutatott" tartalmakat. A wifi sávszélesség Full HD tartalomnál elvérzik nálam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!