Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen számítógépet válasszak?

Milyen számítógépet válasszak?

Figyelt kérdés

Van rá szűk 80.000 FT-om.Zeneszerkesztésre használok jelen pillanatban egy DELL Inspiron 6400-ast Ableton Live 8-al,de már bőven itt az ideje váltani hiszen van benne kemény 2GB RAM és egy C2D T2050 proci dolgozik benne.Kín szenvedés vele dolgozni.Először használt laptopon gondolkoztam,de sajnos olyat amiben dedikált vga van nem nagyon találni,főleg olyat nem,ami minimum 14,1",vagy 15,6"-os.Aztán elgondolkoztam azon,hogy talán érdemesebb lenne egy számítógépet vásárolnom (akár használtat),csak nem tudom eldönteni melyik lenne a számomra legmegfelelőbb,ugyanis a játék is szempont.Persze kb Battlefield 3 szintű játékokról lenne szó mondjuk közepes,vagy high felbontáson ,nem Just Cause 3-ról.A mostani laptopomon is tudok legalább 720P felbontásban Youtube videót nézni ezért a HD felbontás ne legyen gond ez is szempont.Persze tudom,hogy relatív nem sok pénzről beszélünk.

Az alábbi gépet néztem ki magamnak:

AMD A10 5800K 4,4,2 GHZ

[link]

Szerintetek ez megfelelne számomra?Később raknék bele 2x8GB RAM-ot.Az I3-I5 szérián sajnos még használtan sem tudok gondolkozni,hiszen ha normális vga-t szeretnék bele,már 90.000 fölött vagyok bőven.Kérdés,hogy egyáltalán megéri e az Intel szérián gondolkozni,vagy megfelelő az AMD-s gép is.

Válaszotokat előre is köszönöm!Ha tudtok egyébként ebben az árkategóriában akár használtan is megbízható bolttól számítógépeket,vagy akár dedikált VGA-s laptopokat,amik megfelelnének az elvárásaimnak akkor írjátok le ide.

2015. dec. 22. 01:42
 1/5 anonim válasza:
100%
Az AMD procikról tudni kell, hogy játékra lettek fejlesztve. Ebben jók is, de alapjában véve sehol nincsenek az Intelhez képest. Neked inkább az utóbbit ajánlanám, sokoldalúsága, és mégbízhatósága miatt. Nyílván ez a fajta jóság az árukon is meglátszik, de ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni.
2015. dec. 22. 01:51
 2/5 anonim válasza:
Előző vagyok. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy inkább gyűjts még egy-két tizest, és vegyél Intelt, mintsem olcsó AMD-t. Nem fogod megbánni
2015. dec. 22. 01:53
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!Az a helyzet,hogy Intel-ből az -I5 2400-at tudnám választani,vagy az I3 2100-at VGA nélkül használtan.

Csak az a gond,hogy fogalmam sincs ezek közül melyiket választhatnám és teljesítményben verik e az olcsóbb AMD-t.

2015. dec. 22. 02:19
 4/5 MGéza ***** válasza:
Ha ennyi keretbe belefér az i5-2400, akkor jó, az egyértelműen erősebb mint a belinkelt gép. Előre összerakottakat amúgy is érdemes elfelejteni, ha nem valami értelmes gyártó márkájáról van szó, mert az ilyen összeszerelő cégekhajlamosak papíron jól mutató teljesítményt összehozni, aminek aztán csak "pár" gyenge pontja van: ram, táp, lap.
2015. dec. 22. 07:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ,ment a zöld kéz neked is!Annyit még megkérdeznék,hogy a késöbbiekben ehhez milyen videókártyát érdemes beszerezni?Kicsit félek egyébként,hogy ez a processzorba integrált Intel HD 2000 mennyire fogja egyáltalán vinni a zeneszerkesztő programot a vst-k miatt.Nekem ez elég létfontosságú,konkrétan majdhogynem ebből élek javarészt. :)
2015. dec. 22. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!