Az jövőhét folyamán készülök egy Kingston V300 120gb-os SSD vásárlására. Hogyan kell beüzemelni?
Szóval lépésről lépésre.
Megveszem a SSD-t.
Kibontom.
A régi hagyományos meghajtómat (HDD) kiveszem.
Az SSD-t behelyezem a gépházba majd a SATA kábelt illetve a meghajtáshoz szükséges kábelt (nevezzük "áram" kábelnek) is beledugom.
Ezután elindítom a gépet, majd az előre behelyezett Windows 7 lemezt bootolom és telepítem.
Elméletben jól hangzik?
Miért kellene a többi HDD-t kivenni?Amikor telepíted a windows akkor ott sztem egyértelmű melyik partíció az ssd!
#1 #2 nem kell kivenni, de célszerű, hogy ne a meglévő mbrbe írja bele választható opcióként az újonnan telepíthető windowst (ne a HDD-n legyen az mbr).
Tehát én is kivenném, hisz minek akarnám HDD-n tárolni a boot táblámat, annak csak az lesz a vége, hogy a hdd elromlik - elavul, és helyreállítás vagy linuxból kell csinálni boot partíciót + táblát, felesleges szenvedés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!