Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az új ramokkal nem indul a...

Pinázó kérdése:

Az új ramokkal nem indul a gép, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Vettem a gépembe 2x 2gb ramot, de miután beraktam nem indult el vele a gép. Ezt úgy kell érteni, hogy bekapcsol-kikaocsol és 3mp múlva újra bekapcsol, de nincs se kép, se hang.

DDR3-1333 Kingmax memóriát vettem bele, azaz ebből kettő darabot, ugyan olyanok, mint a másik két slotban vannak. Nem értem.. Vadonat újak. Oda is raktam már be őket a régiek helyére, de akkor sem ment. Mitől lehet ez? Alaplapom: ASUS P5P43TD

2015. dec. 19. 11:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
De mi lehet benne a más? Hisz ugyan olyanok a ramok.. Már tényleg nem tudom, hogy mitcsináljak. Egyébként amiután kivettem a ramokat a gépből, utána a rendszer azt írja ki, hogy Overlocking Failed, install F2, next to boot F1.. Ezt nem értem. De csak azután írja ezt ki, amiután kivettem az új ramokat. Egyébként köszi az eddigi válaszokat, úgy látszik kidobtam 10.000Ft-t.
2015. dec. 20. 13:18
 12/18 anonim ***** válasza:

a biosba jedec vagy xmp a beállítás?

lehet meg kéne próbáld xmp-re állítani,ha van rá lehetőség,és nem azon van.

2015. dec. 20. 13:20
 13/18 A kérdező kommentje:
Ezt a BIOSban akkor kell átállítani, amikor az új ramok bentvannak, vagy akkor amikor nem? Mert amikor az új ramokat beteszem nincs se kép, se hang, csak megy a gép..
2015. dec. 20. 13:29
 14/18 anonim ***** válasza:

akkor állítsd át,amikor nincsenek bent.

ez egy tipp,lehet hogy így se lesz jó,de minden lehetőséget meg kell próbálni.

2015. dec. 20. 13:32
 15/18 A kérdező kommentje:
És ez a megoldás a jelenleg bentlévő ramokat nem teszi tönkre? tehát nem lehet bajuk, ha például átállítom?
2015. dec. 20. 13:36
 16/18 A kérdező kommentje:
Elnézést a kérdésekért, de biztosra szeretnék menni, mielőtt kipróbálom.
2015. dec. 20. 13:45
 17/18 T/Z ***** válasza:

BIOS defaultot nem próbáltál (defaultra állítani - alapbeállítás)?

Azért kérdezem meg annyiszor, h egyformák-e a ramok, mert elés ritka, h valakinek van két régebbi ram, és pont ugyanolyanokat tudjon mellé venni.

Te meg nem írtál semmi típusszám-egyezért, csak azt, h egyformák.

Nem csak az a lényeg, h mittudomén Kingston DDR2 800, 2gigás modul, van még a matricán egy halom szám, ami ha eltér, akkor már nem is egyforma a ram.

Másrészt meg sikerült már kipróbálni a ramokat másik gépben?

Ezen nagyon nincs mit elemezni, a legegyszerűbb ilyenkor másik gépben kipróbálni.

2015. dec. 20. 13:59
 18/18 A kérdező kommentje:

Adok képeket a mostaníról:

[link]

[link]

Az újakra pedig csak ennyi van ráírva:

FLF85F-3AKQ9 (és külön) DMEF

2015. dec. 20. 14:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!