Hogyha havonta megrendelek alkatrészeket egy új PC összeállítására, akkor az megéri?
Hát, ha neked megéri? Egyhamar nem lesz géped...
Miért akarod havonta rendelni a komponenseket? Honnan jött ez és miért?
Vagy esetleg havonta 1 komplett gépet akarsz összerakni?
Nem értem a dolgot, kicsit pontosítanád?
Ha külön boltokból akarod összerendelni neten, mert adott helyen épp olcsóbb egy-két alkatrész (kivéve ha több tízezres megtakarításod lenne ezzel), nem éri meg, ha csak a szállítási díjat nézzük. Itt 990, ott 1500, összességében sokkal többre jössz ki, mintha egyben megrendelted volna egy helyről.
A garanciát is folyton lesheted, hogy melyik alkatrésznél mikor jár le.
Inkább gyűjtsd össze a pénzed, és vedd meg akkor egészben. Addigra lehet, hogy újabb alkatrészeket tudsz venni.
Egy-egy alkatrész esetén nem. Ha még így is csoportosan rendeled, akkor megérheti. Viszont ilyenkor két utat lehet követni:
1. Nincs pénzed megvenni az álom gépet, de meg tudsz belőle venni annyit, hogy legalábbis használható legyen, amíg megjön a többi is. Akkor tedd ezt. Egy ideig használod néhány komponenssel az előző gépedből vagy IGP-vel SSD vagy HDD nélkül.
2. Ezt sem tudod biztosítani. Ekkor azokkal érdemes kezdeni a vásárlást, amiknek nem esik gyorsan az ára (ház, táp, alaplap, CPU, memória, HDD) és azt a végére hagyni, ami a leggyorsabban avul (videokártya, SSD).
És érdemes előre számolni a szállítási költségekkel, mert így akár 5-10 ezer forint pluszt is jelenthet.
Nem. Gyűjtsél és vegyél meg egyben mindent. Ugyanott vagy azzal, ha havonta veszel meg dolgokat, és azzal, hogy ha egyben. 4 hónapig gyűjteni, vagy 4 hónapon keresztül alkatrészeket vásárolgatni nem ugyanaz? :)
Nem értem benne a logikát én sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!