Elkezdtem összerakni egy gépet, de több helyen is elakadtam. Kaphatok tőletek segítséget?
Tudom, hogy sokadik kérdés az ilyen, de ha csak a konfiba segítetek, már nagyon hálás leszek.
Ami fontos számomra és ez alapján akarom összerakni:
- csak játékra kell, másra nem, mert a konzolt váltom le, tehát monitor nem is kell, mert a tv-hez lesz kötve.
- Nekem elég a kb. 720p-1080p 40-60 fps kb. médium-high, nem fontos ultra high.
- húzni nem akarom a gépet, mert nem nagyon értek hozzá.
- merevlemez nem kell nagy, mert mindig csak 3-4 játék lesz rajta és van 2TB-os külső vinyóm is. SSD később kerülne bele
És akkor a konfi: ahol kérdőjel van, ott nem igazán tudom, hogy melyik márkát, vagy típust válasszam
Gépház: ??? (nekem mindegy, csak tartsa egyben a hardvereket)
Táp: FSP Hyper 500W
Alaplap: Asrock B85M-HDS
Proci: i3-4150 (később majd cserélném i5-re vagy i7-re)
Ram: Kingston 8GB DDR3 HYPER X (később bővítem 16GB-ra)
Merevlemez: TOSHIBA Desktop 500GB
Viedókártya: GIGABYTE GeForce GTX 960 2GB vagy ASUS Radeon R9 270X, 2GB DDR5 (256 Bit), HDMI, DVI, DP
Hangkártya: ??? Optikai kimenetest szeretnék, de elég drágák, lehet később veszem meg
Optika: Samsung SH-224FB
Kb.150.000 Ft-ot szánnék rá, ha ki jön egyáltalán ennyi pénzből.
Ha bármelyik hardverből van olcsóbb/jobb, csak nyugodtan írjátok :)
Köszi szépen :)
Az a helyzet, hogy a gigabyte videókártyákat nem igazán ajánlják, de nekem nincs rossz tapasztalatom velük.
A két vga közti különbség elenyésző.
Jelenleg úgy tűnik, hogy dx12-ben jobb lesz az r9 380, de ez majd kiderül később. Driver szinten az nvidia jobb, főleg, hogy most volt nem rég egy hír, hogy az új amd driver tönkretette a vga-kat. Mennyit tudnál spórolni a gtx 960-nal?
Nem is nagyon tudom, hogy hol érdemes megvenni. Jelenleg az árukeresőn nézek mindent, vagy a compker.hu oldalon, mert tőlük már rendeltem és jók a tapasztalataim. De ha tudsz olcsóbb webáruházat, akkor szívesen fogadom.
Jelenleg a compker.hu-on
Sapphire r9 380 63.000Ft
GIGABYTE GTX 960 64.000Ft
ASUS GeForce GTX 960 66.000Ft
Az ismerősömön keresztül a gigabyte és az asus kártyákat is 55.000FT-ért tudnám megvenni, szóval igazán nagy különbség nincs
Kedves cicka04!
Én nem nagyon látok különbséget, csak pár fps :)
Nagyon köszönöm a segítséget, januárban már el is kezdem megrendelni az alkatrészeket!
Kellemes ünnepeket kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!