A PCX.hu oldalról szeretnék összerakni egy gamer PC-t és szeretném hozzáértők segítségét kérni. Tudnátok ajánlani egy konfigurációt az alábbi kikötéseket figyelembe véve?
250 ezer forint körül kéne lennie és csak a gép, egyéb: monitor, egér, bill nem kell. ( SSD sem szükséges, legalábbis most még nem)
Lehetőleg pár év múlva simán lehessen bővíteni és Intel + Nvidia kombó legyen.
Előre is köszi a konfig tippeket!
Zalman Z11 Plus - 18.669Ft (Zalman Z11 Neo esetleg)
Chieftec 650W CTG-650C - 24.844Ft
Gigabyte GA-Z97X-SLI - 34.887Ft
Intel Core i5-4590 - 57.944Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury - 20.380Ft
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD - 18.611Ft
Gigabyte GTX970 4GB DDR5 GV-N970IXOC-4GD - 101.901Ft
280.431Ft összesen. Bővítheted később még 8Gb memóriával illetve még egy ugyanilyen videókártyával. Ez egy alacsony fogyasztású, de erős gép. Bővíthető, ahogy kérted. Bár kicsit drágább.
Köszönöm a fenti listákat, az első nekem szimpatikusabbnak tűnik, sajnos a 250 ezres keretet nem léphetem át.
Viszont mindketten a GTX970-et ajánlottátok, amit nagyon drágának érzek.
Egy Asus GTX960 2GB GDDR5 STRIX-GTX960-DC2OC-2GD5 71501 Ft-ért nem lenne elég és akkor futna egy kicsit jobb procira, pl: Intel Core i5-4690 processzor 63900 Ft
Vagy a videokártya fontosabb szerintetek?
Valamint biztos elég mindehhez egy FSP 550W Raider S 550 80+ tápegység?
Én írtam a 2. konfigot.
Amit írtál proci ár/értékben gyengébb. Játékra videókártya a lényeg. Videókártyákból meg a legolcsóbbat keresd akár gtx960 akár gtx970. Fölösleges az előbbire 60nál többet adnod, utóbbira 100nál. A kifizetett pluszért már alig kapsz plusz teljesítményt, ár/érék arány romlik.
Egyébként a 970 annyival drágább, amennyivel jobb is. Viszont később én inkább 970et raknám be sli-be még 8gb rammal.
Én ennyi pénzből ilyet vennék: (244e forint)
A tuningolható Intel processzor és a hűtő miatt processzort nem kell cserélned egy darabig, videokártya ügyében meg tudod bővíteni később is. (utólag vettem észre, hogy AMD kártyát tettem bele Nvidia helyett, de a maradék pénzből pont kijön egy GTX960 különbözete)
Mi értelme a tuningnak? Hogy többet fogyasszon a gép és több legyen a villanyszámla?
Helyette inkább ha oda kerül, hogy kevés lesz a proci, mondjuk a gtx960 sli-hez, bár nem hinném, akkor szépen vesz egy használt i7es procit majd a jövőben, az árának töredékéért, ezt meg eladja.
A bővíthetőség fontos szempont, ha nem akarsz kétszer ennyit elkölteni a gépre most, később használtan mindenhez olcsóbban hozzájutsz. (pl. 2. videókártya).
Hogy érted, hogy alig hoz teljesítmény növekedést? Közel dupla az összteljesítmény. A 970-esnél pedig nem hinném, hogy ma drágábbat kéne venni.
2db 960as közel hozza a 980as teljesítményét.
A 970es sli-be sem egy durva fogyasztás...
https://www.youtube.com/watch?v=_9N8HJ2eWN4
https://www.youtube.com/watch?v=BlCdEK8uQ4U
Ezek szerint épp más a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!