Milyen táp bírná el problémamentesen az alábbi konfigurációt?
Sziasztok!
Nemrégiben ruháztam be egy új videokártyára, egy Gigabyte Radeon R9 280-asra. A tápom jelenleg egy 500W-os Mode Com Logic, és amióta ez az új kártya van a gépben, komolyabb terhelés alatt hajlamos újraindulni, vagy kikapcsolni a masina. Azóta nem is nagyon merek játszani rajta, de alapfeladatoknál (pl. böngészés, videonézés) sosincs baj. Valószínűleg a táp nem bírja el a kártyát, vagy túlmelegszik?
A kérdésem az lenne, hogy melyik az a táp, ami még azért 20 ezer Ft körül, de inkább azalatt van, minőségi és gond nélkül kiszolgálná a PC-met? Olvastam jókat az FSP Raider 550W-ról és az FSP Hyper 600W-ról is. A kártya gyártója legalább 600W-os tápot ajánl egyébként, de szerintem ez kicsit túlzás, ám javítsatok ki, ha tévedek.
A gépem további alkatrészei:
Intel Core i5-2310 processzor
ASUS P8H67 REV 3.0 alaplap
2x2 GB DDR3 RAM (valószínűleg később bővítve lesz)
WD 1 TB-os Caviar Blue merevlemez (SSD nincs)
Köszönöm előre is a segítséget!
Köszönöm!
Néztem, hogy nagyjából a Hyper 600W-os is ugyanannyiba kerül, nem érné meg inkább azt venni? A Raider esetleg minőségibb/jobb a kisebb teljesítmény ellenére?
ugyan ez az én bajom is!! akkor nekem is kicsi a tápom!
nem cserélik beszámítva?
2.ik vagyok.
én szerintem ne kockáztass, a gyártó azt mondja, akkor biztos azzal már nem lesz gond...
gondolj bele, veszel 1 550-eset, és lekapcsol megint, na az lesz az ideg...
Raider jobb vételes mint Hyper
Hyper 500 is bőven elég lenne
Megfelelő 400 as is elviné gépet (tied nem az azert nem viszi terhelve)
prohardver.hu - Melyik tápegységet vegyem? - nagy topikban mindenröl irnak
Köszönöm!
Bár a linkre nekem csak üres oldalt dob, a zöld kezek mentek mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!