Milyen konfigurációt ajánlotok a következő feltételek mellett?
Sziasztok,
Szeretnék egy új számítógépet venni, főleg játékra kellene.
A paraméterek, amit szeretnék. Csak a gépet kellene összeválogatni, monitort, és beviteli eszközöket majd beszerzek hozzá külön. Tehát a rászánt összeg az teljesen a gép konfigjára mehet:
Ez az összeg pedig: 412068,65 HUF (1000 GBP)
Videókártya: NVidia kártyát szeretnék, itt a fő szempont, hogy linux alatt, ha jól tudom ezek a kártyák támogatottak (van gyári driverük), szemben az ATI kártyákkal. A játékokat windows alatt futtatom, ha nem indul el linuxon, de értelemszerűen a célom, hogy linuxon játsszak velük, tehát a videó kártyán nem kell spórolni.
Memória: 8 gigánál többre úgy gondolom nincs szükségem, de ha gondoljátok, akkor elég a 6 giga is, nyilván később ezt van lehetőségem bővíteni.
Alaplap: Ami értelemszerűen a legjobb egy játékgépnek és a legjobban illik a videó kártyához
Hangkártya: Nem kell túlzásba esni, általában hang nélkül játszok, vagy fülessel. Hangfalat a szomszédok miatt úgysem érné meg vennem, mert nem lehet zajongani, filmeknél meg nincsenek nagy igényeim, csak azért mégis legyen, néha szoktam zenét hallgatni én is :)
Hűtés: Egyelőre vacillálok a levegő és a vízhűtés között, igazából a lényeg az lenne, hogy akár több órás játék során is viszonylag elviselhető zajt keltsen a gép, és ne érezzem magamat úgy, mintha egy server teremben lennék. Szóval fő a "hangtalanság".
Háttértár: Igazság szerint ez sem kell bele, mert van egy 400 gigás winyóm a laptop mellett, amit ráadásul most használni sem tudok, csak a régi gépemből megmaradt. Szóval az van.
Gépház: Nézegettem erről is videókat, igazából úgy döntöttem, hogy egy prémium kategóriás házat szeretnék.
Egyéb: Lemezlejátszóból értelemszerűen cd/dvd író, nem baj, ha nem a leggyorsabb, szerintem 3 éve írtam utoljára lemezt, csak azért mégis jó ha van. És persze a szokásos usb portok az egyéb perifériák csatlakoztatására.
---
A megadott ár iránymutató, + - 10% (900 GBP - 1100 GBP) jöhet.
---
Játéok, amelyeket én preferálok:
Total War széria (Shogun 2, Rome 2, Attila), Company of Heroes 2, Sim City 5, World of Warcraft és World of Tanks.
A fentieket, ha full grafikán jácható minsőgében lehet futtatni már boldog leszek.
Köszönöm a segítséget, sajnos a hardwarekhez ilyen szinten nem értek, és ha már ilyen nagy összeget kiadok rá, akkor valami igazán jó configot akarok.
Asus GTX980 4GB DDR5 STRIX-GTX980-DC2OC-4GD5 videokártya 12+24 hó gar. 1 darab 202,822 Ft
Asus MAXIMUS VII HERO alaplap 12+24 hó gar. 1 darab 64,267 Ft
Cooler Master Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1 processzor hűtő 12 hó gar. 1 darab 9,821 Ft
FSP Raider 650W tápegység 12+24 hó gar. 1 darab 22,586 Ft
Intel Core i5-4690K processzor 12+24 hó gar. 1 darab 70,221 Ft
Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury Black HX316C10FBK2/8 memória 12+24 hó gar. 1 darab 21,767 Ft
Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM DVD író 12+12 hó gar. 1 darab 3,771 Ft
Seagate 1TB ST1000VM002 Winchester 12 hó gar. 1 darab 17,141 Ft
Thermaltake VN300M1W2N Chaser MK-I számítógép ház 12+24 hó gar. 1 darab 40,020 Ft
Utánvét kezelés 1 darab 299 Ft
Összesen: Összesen: 452,415 Ft (nem sokkal nagyobb az 1100-as határnál, és olcsóbb is lesz, csak most szar a forint, remélem nem gond azért)
Asrock H97 PRO4 alaplap 26000
Cooler Master CM 690 III 27600
Seasonic 550W S12G 32600
Intel Core i7-4790 91000
Kingston 240GB HyperX 3K FURY SSD 36500
Palit GTX980 4GB DDR5 164000
És Kingston 2x4GB DDR3 1600MHz HyperX Fury 22000
Az a HDD lassú egy ilyen géphez.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Ez a gépház marha jól néz ki :D
Ha kivesszük a winyót akkor máris csak 430k lesz szóval annyira nem lépted túl a határt. Meg aztán nem HUF-ban, hanem GBP-ben fogom megvenni, aztán 1-2 hónap ide vagy oda már nem számít, meglesz a cash rá.
Annyi, hogy winyóból nekem nem kell 1 terrás :) Szerintem még 500 giga is marha sok, ahogy írtam igazából először belerakom a 400 gigás winyómat. Nem szoktam töltögetni semmit, linuxom meg elfér grafikus felület nélkül 100 megán :D Grafikus felülettel kb. 3 giga :D
Windowsom is van, de nem nagyon szeretem, csak munkára kell.
Köszönöm tényleg, nagy segítség mindkét válasz :)
És miért? Van valami más oka a tárhelyen kívül? Ugyanis jelenleg van egy 500 gigás winyóm, és kényelmesen elférek rajta.
Ezen kívül egyébként most néztem utána ennek az SSD -nek. Hát ez brutális :D Szóval akkor a kérdésem, ha SSD-t szeretnék, akkor mit tanácsolsz, milyen legyen?
Egyébként láttam olyat is, hogy SSD Cache, ami a rendes winyót segíti a gyorsabb elérésben. Ez is tetszik. Ugyanakkor még utána kell járnom, hogy linuxon ezek mennyire elérhetőek ill. támogatottak.
Értem, azt hittem, hogy van valami más oka is. Most így hirtelen teljesen ráizgultam az SSD-kre. Mint azt sejtheted a lóvé jelenleg nem lényeg annyira, csak mégis valami keret legyen. Mivel egy tényleg komoly gépet akarok. 14 éves korom óta az innen - onnan összeszedett hw-ból raktam össze magamnak gépet, annak ellenére, hogy marhára nem értek hozzá :D
Mindenesetre sosem volt csúcskategóriás gépem, még talán átlagos is csak néha - néha. De most úgy döntöttem, hogy nem érdekel, most beruházok a topra, még ha csak fél évig is lesz az :D
Tényleg köszi a segítséget :)
" Total War széria (Shogun 2, Rome 2, Attila), Company of Heroes 2, Sim City 5, World of Warcraft és World of Tanks.
A fentieket, ha full grafikán jácható minsőgében lehet futtatni már boldog leszek. "
Azokhoz a játékokhoz egy 150k-s gép is elég lenne, ha esetlegesen mással nem is szándékoznál játszani. Aztán a maradék összeggel pedig annyi mindent csinálhatnál. De a Te döntésed! :3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!