Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Menyik a legjobb 8 RAM slotos...

Menyik a legjobb 8 RAM slotos GAMER alaplap?

Figyelt kérdés

DDR4 re gondolok és pci-e x16 vga-ra. Nem kell SLI

olyan 60 000 forintosra gondolok

Gigabyte X99 Gaming 5

ASUS X99-S

ezeket néztem ki eddig

2015. dec. 14. 16:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Tudom, ez nem válasz, de ha "gamer" akarsz lenni, ahhoz nem hiszem hogy szükséged lenne 8 ram slotra. 8, rosszabb, pénzesebb esetben is 16GB rammal beéred évekig. Azt meg 2-4 slottal meg tudod oldani.
2015. dec. 14. 16:21
 2/8 A kérdező kommentje:

4-4-4-4 giga RAM ot vennék most, így lenne meg a 16 és maradna 4 slot üresen.

Vagy inkább jobb ha 4 slotos és veszek 8-8 at? Évekkel később asztán + 2x 8 at? És igy lesz 32?

32 gb RAM ot mikor fogja meghaladni egy játék? Azért már most nagyon ugrálnak felfelé a követelmények. régen évekig álltunk 1Gb és 3Gb közt, most már 8 az ajánlott.

2015. dec. 14. 16:25
 3/8 Stark2000 ***** válasza:
Nekem 6gb ramom van. CoD BO3 eszik 5,7gb ramot rendszerrel együtt (Steam, Teamspeak, Origin, Uplay, Torrent és egyéb finomságok is mennek a háttérben). Mondjuk élsimítást nem szereti, de alapvetően el van max beállításon. Ha nem akarsz videót renderelni, akkor felesleges még a 16gb ram is. Én 4db ram slotos alaplapra szavazok, 2x8gb ram simán elég. Látod, nekem sincs problémám 6gb-tal. Amikor öcsém ide ül játszani, neki csak a "modos Minecraft" (vagy mi a rák) eszi meg azt a 6gb-ot..
2015. dec. 14. 16:56
 4/8 A kérdező kommentje:

Komplett új gépet akarok építeni komponensekből. A videót meg inkább ne is kérdezd.

Tényleg jó a 6 giga, ha neked elég akkor minden oké :)

De én álmomba se tennék 6 gigát bele, bocs.

Mégegyszer: 8-8-8-8 giga RAM legyen, vagy 8-8-8-8 8-8-8-8 ?

4 slot, vagy 8 slot?

Ha aszt vesszük, akkor árba nem is különbözik egymástól a 4 vagy a 8 slotos.

2015. dec. 14. 17:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Játékban semmit nem fog segíteni a quadchannel memória, Z170 vonal jobban megérné.
2015. dec. 14. 17:04
 6/8 Stark2000 ***** válasza:
Egy szóval sem mondtam, hogy 6gb-ot vegyél! :) Azért mondtam, mert ezzel utalni akartam arra, hogy 32gb ram BŐVEN(!) sok! 16gb ram elég, hogy 2x8 vagy 4x4 az teljesen mindegy. Ha pedig nincsen jelentős árkülönbség a 4 és 8 slotos alaplapok között, akkor tényleg inkább 8 slotosat vedd. Igazából felesleges, de ha később valamilyen böszme program megenné a 16gb ramot rendszerrel együtt, akkor elég csak venni egy kit-et. :)
2015. dec. 14. 17:05
 7/8 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm :)

telejesen mindegy hogy 4x4 GB vagy 2x8 GB?

Olyat halottam hogy ha csak 8 giga kell a gépnek, akkor a két darab 4 eset nem fogja EGYÁLTALÁN használni, tehát nem is károsodik nem romlik. Vagy folyamatosan használ minden ramot? nem hajtja ki az első 4GB ből a 4 et, és ha több kell megy a 2. slotra? Ha pedig nem kell több, hozzá sem nyúl?

2015. dec. 14. 17:30
 8/8 anonim ***** válasza:

[link]

Olvasd végig a cikket. Jelenlegi állás szerint nincs különbség, de leginkább felhasználásfüggő, hogy a quadchannel vagy dualchannel nyer.

Inkább vegyél 60 ezerből egy extrás Z170 lapot és 2x8GB ramot, mint X99 + 4x4-et.

2015. dec. 14. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!