Mekkora táp szükségeltetik a következő konfighoz?
Alaplap: Asus Crosshair V Formula-Z
Proci: AMD FX 9590
Ram: Kingston 4x8GB DDR3 2400MHz
2 vga: MSI R9 390X GAMING 8G
SSD: Corsair Force 3 120GB
2 SSD: Samsung 120GB EVO
1 HDD: Western Green 3.5" 2TB
2 HDD: Western Green 3.5" 1TB
1 HDD: Western Green 3.5" 500GB
4 rendszer hűtő
A régi merevlemezekről át szoktuk/át lehet másolni az adatokat egy új, nagyobbra; a régieket meg el lehet passzolni.
Rajtad kívül gyanítom mindenki ezt szokta csinálni, és máris nem 3-4 HDD termeli a hőt/zajt feleslegesen a gépben.
Ha munkára használod, akkor meg végképp nem értem miért nem i7-est veszel, nem a desktop vonalra gondolok, hanem az "E" utótagú vonalra (Sandy-E, Ivy-E, Haswell-E).
Az AMD-vel nincs semmi baj, tökéletesen megfelel annak, aki olcsóbb gépet keres, ill. köztudott, h az i5-ös Intel processzorok túl erősek szinte mindenhez, de hát jelenleg csak ezt lehet kapni Inteles fronton (ha natív 4 magost keresünk), még ha esztelenül túl is van árazva..
Azzal meg nem tudunk mit csinálni, h egy Intelnek elég a gyári hűtője, és alig termel hőt, addig az AMD-k jelenlegi felhozataláról azért ez nem mondható el, főleg a nagyobb, használhatóbb modelljeikről.
Szóval ha van pénz lóvéra, logikusabb Intelre szavazni.
A 9ezres AMD-k 220W-os TDP kerete szakmai körökben is kicsapta a biztosítékot.
Az Intel LGA2011-es processzorai is kérnek enni, de 125-150W-al megelégszenek, ami ebben a félig szerver szegmensben talán még elfogadható érték, figyelembe véve a számítási kapacitásukat.
A hajdani Netburst architektúra utolsó pénégyesei is kábé ekkora TDP-vel rendelkeztek, szóval nem olyan kirívó érték ez.
Viszont a 220W-os fogyasztás mellett azért elvárhatnánk, h a benchmarklisták tetején legyen az AMD eme processzorcsaládja, de valahogy ez mégsem megy.
Szóval aki komolyan dolgozik, az nem feltétlenül a 9ezres AMD-kből válogat.
Nem ismerem különösebben a gyakorikérdéseket, de azt észrevettem, h itt gyakran beesik egy-egy kamus, vagy legalábbis laikus újgazdag, aki tipikusan a Te konfigodhoz hasonló paraméterű géppel kapcsolatban kérdez valami amúgy teljesen egyértelmű dolgot.
Ez esetben is ezt hittem, de úgy tűnik esetedben nem erről van szó, úgyhogy megkövetlek.
Valamilyen olyan konkrét programokat futtatsz, amik az AMD-n jobban teljesítenek? Arra próbálok célozni, h ha külföldi szakmai fórumokat látogatsz, csodálom, h nem Intel mellett tetted le a voksodat.
E számok mellett nehéz félrefordított fejjel elmenni.
Talán az egyetlen ami az AMD mellett szól, az az ára. (nem is tudtam, h mennyibe van egy ilyen, de most megnéztem)
Elnézést a hangnememért. De nagyon sok troll van az interneten és én hamar harapok.
A hdd-hez nem volt türelmem átpakolgatni adatokat, újat, nagyobbat venni. Ilyen 3-4 havonta kellett újat venni, mert mindig kihasználtam. Először elég volt 1Tb, majd jött egy nagyobb 3d tv és azok igencsak foglalták a helyet. Utána jött a BD25-50 iso letöltés, majd kiirás. A fél tárhelyemet a munka foglalja el. Meg volt szokva hogy melyik betűjelnél mit találok, amire épp szükségem van. Csak vettem és vettem a hdd-t szép sorban. Főleg azért nem rakom egy helyre az adataimat, mert az egy tapsra el is száll. Ha több helyen vannak, akkor legalább a 80%-a megmarad. Tudom erre találták ki a táhelyet, de eleget fizetek dedikált szerverbérlésekért már. Azt meg már nem akarom jobban terhelni. Az amd nekem az MSSQL-hez kell. Az az a program ami a mag számokat igényli. (mert f@s microsoft) sajnos... mivel online játék fejlesztő vagyok, ezért local-ba rakom össze, tesztelem mielőtt megy az update élesben. Ehez megy az MSSQL, a szerverfájlok, 1 akár 2 client is. De előfordul sokszor hogy egy virtuális szervert is kell ezek mellett inditanom. Ezért is ennyi ram.
Nem bántom az intelt, de nekem erre most nincs szükségem egyenlőre. Nem nagyon szoktam játszani. Pedig mielőtt megvettem a gépet, mondom non-stop le se fogok róla szakadni. Megvettem gta5-öt, de annyira raktam fel, hogy megnézzem a grafikáját maxon. Egyszerűen nincs kedvem játszani. De már tervbe van hogy elkezdek, és az is hogy beruházok egy intel xeon procit.
Ui: HDD-k auto kikapcsolásra vannak állitva, ezért nem fűtenek. De ha mennek is, minőségi ventik pörögnek előtte. Kártyák alulról és oldalról kapják az áldást, proci előtt meg viz folyik. De ez ajánlott is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!