Milyen laptopot vegyek szerintetek? Mit ajánlotok?
Jövőre főiskola, és szeretnék venni egy laptopot. A keret rá max. 150 000 ft. Programozó szeretnék lenni, most delphiben programozunk, de fősulin C-t fogunk használni állítólag. Tehát erre keresek egy laptopot. Ti mit ajánlotok, milyet használtok és miért pont azt választottátok amitek van, illetve mennyibe került? Meg vagytok elégedve vele? Élettartam?
Fontos a grafikus kártya ilyenkor, vagy a processzornak kell elég jónak lennie? Mi a különbség az integrált és a sima grafikus kártya között?? Sokat dob ez ilyenkor? Processzornál én egy core i3-asra gondoltam, mivel olyan van az asztali gépemben is, és elvagyok vele. Amit szeretnék az Intel Core i3 4005U vagy 4010U. Mi a véleményetek az intel pentium N3540-ről? Elég gagyi? Tesztek szerint az i3 veri, nagyon.
Illetve a ram nagysága: elég a 4GB, vagy inkább 8GB? Kihasználnám én azt a 8GB-ot? Nem hinném, hogy játszanék rajta sokat.. Előre is köszönöm az értelmes válaszokat!
Ha nem játszol, nem kell dVGA. Az integrált GPU általában szépen ellátja a grafikai igényeket normál használathoz, tehát kihajt több FHD képernyőt teljes mértékben, vagy sokszor egy 4K és a laptop saját képernyőjét. A dedikált VGA akkor jöhet jól, ha ennél nagyobb igényeid vannak, vagy extrém hosszú ideig akarod használni. Az én 7 éves Toshiba laptopom (160k körül volt) most kezdi feladni a modern multimédiával a harcot, a 720p60fps már nem megy rajta szépen. Ennek megfelelően én i5 procit javasolok bele, mert 150-ből kijön az is. i5-5200U lenne a legjobb. RAM-ból egyenlőre 4GB is elég, azt úgyis könnyű bővíteni, ha kell. Gyártóból a DELL és a Toshiba nálam a két favorit, de a HP, Lenovo is jó. A billentyűzet neked még fontos lesz, mert ugye munkaeszköznek fogod használni. Ezt a legjobb élőben megtapogatni, meg akkor látod azt is, hogy milyen jól van összeszerelve a ház.
Jelenleg egy ilyen laptop 159 ezer körül van, de elkaphatsz majd egy karácsonyi leárazást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!