Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ha a memória túlmelegszik,...

Ha a memória túlmelegszik, akkor is leáll a gép?

Figyelt kérdés
8 GB RAM van a gépemben, és elkezdtem az After Effects-et használni, ami pillanatok alatt szinte felfalta. De nem bánom, a program megy rendesen a memória pedig erre van. A kérdésem az, hogy lehet-e valamilyen baja a memóriának? Nincs rajta hűtőborda, kingmax 2x4GB 1600-as RAM van benne. A ház egy ZALMAN Z3 White, az elején nincs ventilátor sajnos. A HDD az fixen 40 fok, nem amiatt aggódok, hanem inkább a memória miatt. Az eléggé forró szokott lenni. És tudom, hogyha a gép túlmelegedést észlel, akkor leáll, de a RAM hőmérsékletét is érzékeli? Mert nem akarom tönkretenni a memóriát.
2015. dec. 5. 13:30
 1/5 ThodEE GoD ***** válasza:
Semmi baja nem lesz a ramnak nyugi !
2015. dec. 5. 13:36
 2/5 anonim válasza:
Bizonyos esetenként kékhalált is bedobhat utalva egy adott hardver hibájára.
2015. dec. 5. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Gondolom a memória chipeknek nem lesz baja 100C-ig vagy hasonló mértékig és a gyártó úgy tervezte meg, hogy ha nem kell rá borda, akkor nem lesz baja. Nekem is ilyen memóriáim vannak és 3,5 éve gond nélkül muzsikálnak (igaz nem after effectezem, de nem hinném, hogy ez gond lenne). Nem hallottam még olyanról, hogy memória túlmelegedés miatt leállt a rendszer és a diagnosztikai szoftveres sem mérik a RAM hőmérsékletét (gondolom szenzor sincs erre). A HTPC-ben a DDR3-2133 modulokon már van egy kis fém sapka, gondolom oda már indokolt volt extrémebb esetben (ezt részben egy erősebb IGP is megdolgoztatja időnként). Nagyon régen én is vettem a DDR2-800 moduljaimra réz hűtőbordákat/lemezeket mert akkor a 800MHz hű de soknak tűnt (mondjuk a valós órajel 400MHz), de valószínűleg csak kidobott pénz volt... Szerintem a memória hűtők részben legalább annyira esztétikai/marketinges/értéknövelő fogások, mint amennyire szükségesek.
2015. dec. 5. 13:42
 4/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

egy normalis 12es venti mar 1-1,5ezerert van

ezen mulik valami? mert szerintem nem...

az egesz gepnek hasznos ha friss levegot is kap nem csak a ameleg tavozik belole

2015. dec. 5. 13:46
 5/5 A kérdező kommentje:

A ház egyébként csak 2 féle kiadásban szerepel a gyártó oldalán.

Zalman Z3 (ez alapból fekete)

Zalman Z3 PLUS

A plus esetében fixen volt 4 venti, átlátszó oldallap és választható, hogy fekete-fehér színben kérem

A pcx-en pedig volt egy zalman z3 white, amiről sehol sem találtam információt.

A white az alap és a plus között van. 3 venti van benne, és fehér színá, de nincs átlátszó oldallap.

2015. dec. 5. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!