Tp link tl wr 841n-nel lassabb a wifi mint kéne. Megoldás?
100/20-as digi nethez elvileg elég erős kéne legyen a router (300-as...).
Kb. 30-40 m-re van 2 falon át a laptoptól. (laptopon minden friss, stb...)
Ha ez számít panelban van az egész baj.
Kábelen a net kb. 90-95 közt szokott lenni, wifin át így meg alig 20... (és a feltöltés több mint a letöltés.....)
E videó alapján állítottam be a routert: https://www.youtube.com/watch?v=r2kpZUcp5wA
(Minden megvan jól, mégis ennyivel gyengébb.)
Egyedül a forwarding-nál a dmz-s állítást nem csináltam meg. Az okozná ezt?
Vagy talán a router gyenge? De 300-as, és 2 szoba sem olyan nagy távolság.
Ha gyenge/rossz, vagy ilyesmi akkor még 2 napon belül ki lehet cserélni.
2 falon kersztül nagyon meggyengül a jel.
Én ezt egyébként előre megmondtam, hogy nem lesz vele teljes sebességű net az egész lakásban.
Inkább 20-25 méter az, nem 40, és a routertől 10 cm-rel mellett mérve is a legjobb le 25 volt.
Ilyen gyenge lenne ?
Akkor miért 300-as?
Nem azért mert 300ig bírja?
#1: Te voltál az egyetlen aki negatív véleményt mondtál, több oldal, több másik, az eladó a media markt-ban és még a tesóm is (aki jól ért a gépekhez) is azt mondta hogy elég lesz.
Mégis neked lenne igazad? :D
#2-es: Ginkgo 7a1 alaplap (lenovo g710 laptop)
Hiába "300-as" a router, a 300 csak a vezetéknélküli interfész fizikai rétegbeli adatrátája. ami aggregáltan (le+feltöltés egyszerre) maximum 140-150 Mbps-s adatátviteli sebességre képes.
Ráadásul mivel a vezetékes interfészek 100 Mbps-os adatrátájúak, ebből maximum 90 Mbps körül jöhetne ki (hacsak bele nem szól a router processzora).
Viszont ott van még a 2 fal, a 30-40 m táv, meg a laptop vezetéknélküli interfésze (ami nem biztos hogy tudja a 300 Mbps-os adatrátájú, 802.11n szabványú, 2x2 MIMO-s kapcsolatot).
"#1: Te voltál az egyetlen aki negatív véleményt mondtál, több oldal, több másik, az eladó a media markt-ban és még a tesóm is (aki jól ért a gépekhez) is azt mondta hogy elég lesz. "
Jó fej vagy. :D
A Media Markt -ban vannak a legsötétebb eladók a számítástechnika osztályon (tudom, mert mikor a műszaki cikk eladóit csináltam ott voltam gyakorlaton egy hónapig). Még ha tudnák, akkor sem mondanák meg az igazat, mert akkor nem vennéd meg.
Mondani meg mindenki mondhatja magáról, hogy ért a számítógépekhez. Sokan azt hiszik, hogy ha már fel tudnak telepíteni egy Winf*st a gépre, máris ők az Isten királyok. :D
Amúgy én is mondtam neked hogy kevés lesz:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__7..
Az már kettő a szavahihető válaszolók közül ezen az oldalon.
Attól hogy a saját területén jó,nem jelent azt, hogy mindenhez ért.
Én pl. web fejlesztő vagyok, de nem értek a vállat irányítási rendszerekhez pl.
Még az én WR1043ND-m sem ad túl jó jelet 2 falon keresztül, pedig az egyike jobb hatótávú daraboknak a saját kategóriájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!