A Windows-t nem lehet telepíteni se MBR se GPT alapon a vinyóra, mi lehet a probléma?
A helyzet a következő: Hozzám került egy öt éves Samsung laptop, amit a saját romhalmazom helyett szeretnék használni. Ehhez kiszedtem a régi laposomból a terrás vinyómat amit eddig használtam, de nem tudom rá feltenni a Windows-t.
Először próbáltam simán felrakni a win7-et, de kiírta hogy nem telepíthető az x számú lemezre. Kis utánaolvasás után lementettem a dolgaimat, töröltem róla Windows telepítőben a partíciókat, de így sem sikerült. Próbáltam újrapartícionálva, és nem újrapartícionálva is rányomni a továbbra, de sehogy nem hagyta.
Ezután előszedtem a régi 110 gigás laptop vinyómat amit a tévéhez használok, arra simán fel tudtam tenni az oprendszert, de a problémám nyilván nem oldódott meg.
Ez után a terrást beleraktam egy külső vinyóházba, és diskpartban leellenőriztem mindkettőt. Mint kiderült MBR módban voltak, úgyhogy csak a biztonság kedvéért és hogy kipróbáljak mindent, átkonvertáltam a terrásat GPT-be. Persze így sem működik, a telepítőnek így már az a baja hogy GPT-ben van.
Jelenleg tanácstalan vagyok, tudna valaki segíteni?
Ui.: Bios-t nem tudok frissíteni a laposon, mert nincs meg az akksija és anélkül nem engedi. Olvastam hogy valahogy DOSból megoldható, de ilyen szinten nem értek hozzá, és fejjel se akartam menni a falnak, nehogy valami rosszul süljön el és még jobban megszívasson.
Amikor telepíted a win 7 et pendrive vagy cd ről
nyelv kiválasztása meg alatta még 2 kiválasztható valami utánna nyomod tovább bejön középen a telepítés gomb fogod itt nem nyomsz semmire kiveszed a win7 telepítőt a gépből cd vagy pendrive vársz vagy 15 másodpercet visszarakod a telepítőt nyomsz a továbbra és így simán felfogod tudni telepíteni
Közben megnézte boltban is egy szaki, 100%-os a vinyó és lövése sincs hogy miért nem megy fel rá a win.
Az is segítene ha beírnátok hogy nem tudjátok, abból leszűrhetném hogy nem kell új kérdést feltennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!