Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4 gen vagy 6 gen proci?

Fiorello Luis kérdése:

4 gen vagy 6 gen proci?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy új számítógépet, és a kiválasztott alaplap oldalán azt olvastam, hogy a 4 genes procikat támogatja, viszont mellé (iPon) csak 6 genes procit lehet választani. Van különbség? Vagy attól még jó hozzá az is?

2015. nov. 28. 17:50
 1/3 anonim ***** válasza:

pontos alaplap neve? Mert a foglalat számít. 4. genes prociknak 1150-es a foglalata, míg 6. geneseknek 1151. A kettőt nem tudod felcserélni, nem megy össze, vagy letöröd a proci lábait.

4. genhez 1150 foglalatos lap, 6. genhez 1151-es kell.

Én azt mondom, a 4. genes is épp úgy jó, mint a 6. gen, értelem szerűen a 6. gen később avul el, viszont nem éri meg a 6. gen miatt lespórolni minden mást.

2015. nov. 28. 17:54
 2/3 A kérdező kommentje:
most tovább nézelődtem az oldalon, és lejjebb azt találtam, hogy 6 genes processzorokhoz van kialakítva... itt a link az alaplahoz: [link]
2015. nov. 28. 18:24
 3/3 anonim ***** válasza:

150, 170es lapok 1151es foglalatúak.

mivel Z-s, ezért tuning (pl 6600k) procihoz való.

2015. nov. 28. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!