Jo választás ez a VGA ezek mellé a hárdverek mellé?
Alaplap: Asus m5a97 evo r2.0
CPU: Amd fx 8350
CPU hütö: bequiet dark rock advanced c1
Ram: Corsair 16gb 1333 mHz ddr3
Táp: CoolerMaster g750m 750w
SSD: Samsung 850 evo 120gb
HDD: Western digital 1t
Jelenleg egy Gigabyte r9 280 oc 3gb-os vga van a gépben. Ezt szeretném lecserélni egy r9 390 8gb-os vga-ra.
Az lenne a kérdésem hogy ezek mellé a hardverek mellé megéri e? Ebben az ár katergoriában gondolkodom szoval drágább nem nagyon jöhet szóba. De gondoltam a 8gb és az 512 bit azért nem egy olyan ami elavulna 1 vagy 2 éven belül.
mi a véleményetek?
Köszi a válaszokat.
Per pillanat pcx-en normális hűtéssel ez a vga 115E (MSI GAMING 8G).
Inkább ezt venném most ebből a keretből a helyedben:
Asrock B150M Pro4 - 24E
i5-6500 - 64E
2x4gb ddr4 2400 - 16E
Ez 104E (de lehet holnap olcsóbban hozzájutsz az akció miatt pcx-en).
Ezután elkezded árulni a régi alaplap/proci/ram kombót pl. hardverapro.hu oldalon (és közben meglepődöttséggel az arcodon tapasztalod hogy mennyivel jobb az INTEL 6.gen. 4mag játékra), abból visszajön kb. 60E. Ahhoz hozzárakod a 115-ből megmaradt 10E-t és van 70E-d, ekkor megveszed pl. az MSI R9 390 GAMING 8G kártyát 115E-ért (vagy addigra olcsóbban), mínuszban leszel max. 45E-el, ezért megpróbálod eladni a régi VGA-t ennyiért vagy közel ennyiért és kész a teljes csere.
Na mit szólsz?
#6 te bajod, pokolra fogsz jutni!
#2 mivel ssd je is van meg ha mar upgradelne enyire, egy H170 es lapot kelet voln ajanlanod, foleg mivel 1151 en ahogy lattam majdnem azonos arban mennek (nem ugy mint 1150 en ahol dragabb kicsit)
Itt van pár játékteszt és egyéb teszt, csemegézhetsz belőle. Persze nem akarlak rábeszélni semmire sem, de ha neked elég a 45fps, akkor minek akarod cserélni a vga-t? Ha nem bírja vegyél lejjebb a beállításokból gondolom az is mindegy csak fusson a játék.
Így megmarad a pénzed is!
Én tudom, hogy van aki a LADA-hoz ragaszkodik és annyiba van már neki mint egy új SWIFT az se érdekli, de később majd úgy is azt fogja mondani ha benő a feje lágya valaha, hogy "apááám, de hülye voltam, mennyi pénzt elvertem erre a szarra".
Ez a megszokás vagy márkaszerelem, ami ugye vak és süket az ész érvekre.
Nekem annyi a lényeg hogy egy medium beállitás felettivel egyel full hd-ba akadás nélkül menjen minden. Erre szerintem egy amd is képes pláne egy ilyen kártyával. Nem kell nekem extra full beallitás és 4k.
És akkor ugye felmerülhet az a kérdés hogy akkor minek kell ez a kártya. Csak azért hogy ne kelljen jövöre ujra cserélni. (Reményeim szerint nem kell)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!