Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a számítógép a mai kornak...

Ez a számítógép a mai kornak megfelelően közép kategóriásnak számít? Meddig lesz ez még ütőképes a mai játékokkal szemben legalább low grafikán?

Figyelt kérdés

AMD A10-5800k

MSI GTX 750 TI OC 2GB

2x4 GB KIngstone Hyper X Savage 2400MHz

128GB Kingstone Hyper X Fury SSD

1TB WD 64MB cache HDD

750W Thermaltake Toughpower Tápegység

Gigabyte F2a85x-d3h

Cooler Master V8 processzor hűtő

Aerocool Mechatron gépház

2015. nov. 24. 11:54
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
ha full hd -ra gondolsz akkor max 2 év
2015. nov. 24. 12:12
 2/23 anonim ***** válasza:
19%
de ez egy nagyon gagyi össze állítás ! gtx 750 ti mellé apu-s proci felesleges 2400 mhz-es ram sem kell így elég az 1333 vagy 1600 mhz-es ,ssd ilyen konfig mellé ? 750 wattos táp ami 52 ropi ? mikor egy 10-14 ezres táp is bőven elég lenne ! ha te állítottad össze ezt a gépet akkor undorítóan sz*r lett ! mondok egy jobbat i5 4460+b85 lap +r9 380 4gb +1x8gb 1600 mhz ram+ corsair cx 430 táp egység. és még valami többet ne rakj össze gépet mert suta vagy hozzá nagyon !
2015. nov. 24. 12:18
 3/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

ez mar valamikor volt

hasznalt ugye?

elavult az apu/cpu benne

es gyenge is, ma mar mindenkepp alsokategorias barmilyen szemszogbol nezed

a 750Ti a kozepkategoria alja vagy leglaja, vilagszinvonalban alsokategorias

de low on biztos eleg lesz 2evig vagy tovabb is full hd n netan kisebb felbontason kesobb

a ram minimum manapsag (de tobb se feltetlen kell, ebbe eleg ennyi)

ssd egy olcso alsos...

alaplap nem ad fejlesztehtoseget

tapegyseg felsokategorias de ebben a kofigban ertelmetlen, nem tudom de lehet mar nem gyartjak ezeket szoval kifutott tipus ha igy van

2015. nov. 24. 12:35
 4/23 anonim ***** válasza:
55%
Ez egy belépőszintű konfiguráció, csak van benne pár (érdekes) extra: bivaly tápegység, ram és SSD. Újonnan 120 ezerért lehet összehozni egy ugyanilyen teljesítményűt extrák nélkül. Mivel nem vagyunk jósok, ezért inkább az ezotéria rovatban kérdezd meg, hogy meddig lesz jó.
2015. nov. 24. 12:41
 5/23 A kérdező kommentje:

Már meg van ez a gép. 80 ezer forintért vásároltam. Akkor így nézett ki:

hd 6670 es videókártya

500gb os merevlemez

4 gb ram

a processzor alaplap stb ugyan az maradt

Most amit én tettem bele az az ssd 1tb hdd gtx 750 ti Kingtone ramok

Mit cseréljek ki akkor még benne hogy megfelelő legyen? Ha ez így nem jó kérem ajánljatok vmit!! túl sokat már nem akarok rákölteni.

2015. nov. 24. 12:53
 6/23 anonim ***** válasza:

Felejtős. Aránytalan, és rossz alkatrészekre épül. APU-t kár játékra venni hosszú távon, mivel még a régebbi játékokkal (2010 környéke) sem bírnak el sok esetben. Ennek megfelelően a memória órajele is feleslegesen sok, elég az 1600 MHz is. Az alá azért már nem mennék. Az SSD egy katasztrófa. Ha már Hyper X, akkor Savage. Vagy ott a Samsung EVO 850. A HDD-nél csak a lényeget nem tudjuk, ami a pontos típusa. A táp teljesen irreális. A HD6970-es gépem is untig beéri az 530-as Hamburggal, és még tartalékom is van. Az alaplap is felejtős, ha már a processzor is megy vele. A hűtő felesleges egy ilyen géphez, 10-12e Ft környéki is bőven elég hozzá. A ház meg nem egy tágas darab.

Inkább írj egy összeget, hogy mennyiért szeretnél gépet.

2015. nov. 24. 12:55
 7/23 anonim ***** válasza:

Mivel bivaly erős a táp és a hűtés (az alaplap meg kb rendben van), ezért semmi akadálya nincs annak, hogy a processzort rendesen meghúzd. Csak akkor nem GTX750Ti-t kellett volna venned, hanem GTX970-et. Akkor is furcsa konfiguráció lenne, de akkor már nevezhetnénk erős gépnek.

Más probléma nincs a géppel, csak... furcsán válogatott. :)

2015. nov. 24. 12:58
 8/23 A kérdező kommentje:
Igen tisztába vagyok vele furcsa. De ezt így egyben vásároltam nem én állítottam össze az egész gépet csupán egy két dologgal bővítettem.
2015. nov. 24. 13:01
 9/23 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam rajta, hogy eladom belőle az alaplapot és a processzort és veszek helyettük erősebbet de nem lenne pénzkidobás? megérné?
2015. nov. 24. 13:14
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Nos, sokan leírják itt az APU-kat, de teljes értékű processzor van benne, plusz még gpu magok, melyek ugye dvga esetén feleslegesek, de ilyenkor passzívak, nem mennek. az Én A8-6500-ösöm elvitte full hd-n a gta 5-öt (low és medium közötti custom beálíltáson), viszi full hd-n és ultrán a fallout 4-et (r9 270x mellett).

Az tény, a konfiguráció aránytalan, erről nem kell vitázni.

Maga a processzor jó. Most apu-s, vagy nem apu-s, lényegtelen. Nem lenne (sokkal) előrébb egy 860k-val sem.

A 750ti tulajdonképpen az ajánlott vga-k sávjában van, ha az erősségét tekintve mérjük hozzá. Egészen r9 280-ig bezárólag nincs bottleneck.

A ram túlzott mód emelt feszültségű, elég drága, dvga mellett értelmetlen. De ha valamiért megpurcan a vga, akkor számít a feszültsége az integrált grafikus proci szempontjából. Mindenesetre jelenleg ez így aránytalan szintén.

Az SSD jó ha van, a Kingstone-t imádják leszólni itt a gyk-n, sokszor tapasztalat nélkül. Van két evo-m, mindegyik teszi a dolgát hibátlanul, arra jók, amire vettem és számomra elégséges a sebességük. Soha nem mértem le, hogy tudják e a 450/450-et, de pillanatok alatt töltenek be bármit, s ezért egy rossz szavam sem lehet rájuk.

A tápegység orbitálisan túlkalkulált. Ez a gép egy 300 wattossal vígan elfutna.

S hogy meddig lesz elégséges? Nem kell jóslatokba bocsátkozni, de annyi talán kikalkulálható, hogy kompromisszumokkal még évekig az. Ha egy játékot jól megírnak - ld. gta V, melynek a minimumja az ősrégi hd4850 volt - akkor talán még 4-5 év múlva is lesz olyan AAA cím, mely elmegy majd rajta. De kompromisszumot kell kötni. Előbb csökken majd a felbontásod a normális futtathatóság érdekében, majd csökken a részletességed, így lesz 1680 high, majd medium, aztán low, majd 1366 high, medium, low, végül 1024 high-medium-low. Ennél alacsonyabb felbontás támogatása már nem valószínű a közeljövő játékaiban.

Persze mindez borul, ha beüt a VR biznisz. Akkor bármi, ami i7-6XXX és gtx 980 alatti, korosnak számít majd és képtelen lesz a virtuális valóságot megfelelően futtatni (legalábbis a hardver tesztek alapján). Persze ez nem valószínű és ez sem holnap fog megtörténni.

Na de hosszúra nyújtottam el. Óvatos becslés szerint a géped még 2-3 évig elbírja az új címeket, ha megfelelően állítod be a megjelenítésüket.

2015. nov. 24. 13:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!