Macbook Pro retina VS Dell XPS13?
Új laptop vásárlása előtt állok, a jelenlegit már kicsit leéltem (Asus i3, 4gb ram, 600gb hdd, nvidia gt 520m 1gb). Régóta nézegetem a Macbook-okat (családi, baráti körben van pár darab, megjegyzem nem bánták meg a váltást Windows-ról OSX-re)és elhatároztam, hogy megkockáztatom, eddig még nemvolt saját Apple termékem. Én egy 2015 13" Macbook Pro alapmodellre gondoltam, aztán ajánlották meg ezt a Dell XPS 13-at.
A MBP adatai:
Retina kijelző 2560 x 1600
proci i5 2,7GHz
memória 8GB
háttértár 128GB SSD
grafika intel iris 6100
Ára kb. 430e ft
Dell adatai
érintős képernyő 3200 x 1800
proci i5 2,2GHz
memória 8GB
háttértár 256GB SSD
ára kb 462e ft
Az árakat a www.arukereso.hu oldalról néztem.
A kérdésem tehát: melyiket éri meg jobban megvenni?
Amire használnám: általános felhasználás( filmezés, zene hallgatás, netezés, email...), amatőr szintű videó/zene/kép szerkesztés, programozás (C, lazarus, html, css, php, stb- alkalmazott informatika tanhallgató vagyok).
Kérem hanyagoljátok a veszekedést, hogy ennyi pénzből háromszor olyan jó konfigot ki lehet hozni, stb,stb,stb!!!
Előre is köszönöm a HASZNOS válaszokat!
A Thinkpad-et nem ajánlom. Néhány évvel ezelőtt nagyon jó gépek voltak, de egyre gyengébb minőségűek.
Többek között emiatt váltott nagyon sok programozó ismerősöm/kollégám Thinkpadről Macbook-ra az elmúlt 1-2 évben.
MBP vs Dell XPS téren gyakorlatilag szinte csak az oprendszer a különbség, mindkettő kiváló gép, az XPS-nek annyi hibája van hogy a trackpad nem annyira jó, mint a Macbook-é.
A belső SSD-n egyiken sem fogsz nagyob méretű videóanyagot/zenét tárolni és szerkeszteni, ezt többnyire külső HDD-ről/SSD-ről szokás.
Én programozóként egyébként az OS X-t jobban szeretem, UNIX-alapú rendszer normális terminállal.
Srácok, programtervező informatikus szakra MacBook? :D
Most a 12 colosom van belőle, és azon agyalok, hogy Pro-ra upgrade, vagy Dell XPS 15.
Proginfon inkább Win-es dolgok kellenek nem? Félek abba belevágni egy MacBookkal. Persze, van Parallels meg lehet anélkül is duálban, de hát nah, de hát :D
Javaslat? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!