Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Macbook Pro retina VS Dell XPS13?

Macbook Pro retina VS Dell XPS13?

Figyelt kérdés

Új laptop vásárlása előtt állok, a jelenlegit már kicsit leéltem (Asus i3, 4gb ram, 600gb hdd, nvidia gt 520m 1gb). Régóta nézegetem a Macbook-okat (családi, baráti körben van pár darab, megjegyzem nem bánták meg a váltást Windows-ról OSX-re)és elhatároztam, hogy megkockáztatom, eddig még nemvolt saját Apple termékem. Én egy 2015 13" Macbook Pro alapmodellre gondoltam, aztán ajánlották meg ezt a Dell XPS 13-at.

A MBP adatai:

Retina kijelző 2560 x 1600

proci i5 2,7GHz

memória 8GB

háttértár 128GB SSD

grafika intel iris 6100

Ára kb. 430e ft

Dell adatai

érintős képernyő 3200 x 1800

proci i5 2,2GHz

memória 8GB

háttértár 256GB SSD

ára kb 462e ft

Az árakat a www.arukereso.hu oldalról néztem.

A kérdésem tehát: melyiket éri meg jobban megvenni?

Amire használnám: általános felhasználás( filmezés, zene hallgatás, netezés, email...), amatőr szintű videó/zene/kép szerkesztés, programozás (C, lazarus, html, css, php, stb- alkalmazott informatika tanhallgató vagyok).

Kérem hanyagoljátok a veszekedést, hogy ennyi pénzből háromszor olyan jó konfigot ki lehet hozni, stb,stb,stb!!!

Előre is köszönöm a HASZNOS válaszokat!

2015. nov. 23. 18:41
 1/6 anonim ***** válasza:
nos a te felhasználási körödre igazából zsírmindegy, hogy melyiket veszed, egy használt 8 éves hp üzleti is megoldaná; ergo amelyik tetszik.. Azért ha vidóvágásra isa adod a fejed, a 128gb-os ssd lehet szűk lesz a macnél.
2015. nov. 23. 18:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Esetleg egy konkrét konfigot tuddnál mondani?
2015. nov. 23. 18:51
 3/6 anonim ***** válasza:
A Lenovo Thinkpad-ek et ajánlom.
2015. nov. 23. 22:19
 4/6 anonim ***** válasza:

A Thinkpad-et nem ajánlom. Néhány évvel ezelőtt nagyon jó gépek voltak, de egyre gyengébb minőségűek.

Többek között emiatt váltott nagyon sok programozó ismerősöm/kollégám Thinkpadről Macbook-ra az elmúlt 1-2 évben.

MBP vs Dell XPS téren gyakorlatilag szinte csak az oprendszer a különbség, mindkettő kiváló gép, az XPS-nek annyi hibája van hogy a trackpad nem annyira jó, mint a Macbook-é.

A belső SSD-n egyiken sem fogsz nagyob méretű videóanyagot/zenét tárolni és szerkeszteni, ezt többnyire külső HDD-ről/SSD-ről szokás.

Én programozóként egyébként az OS X-t jobban szeretem, UNIX-alapú rendszer normális terminállal.

2015. nov. 27. 14:58
 5/6 anonim ***** válasza:
Namost jöjjön aminek jönnie kell! Hagyd magad mögött a windózt. Én két és fél éve váltottam és tulajdonképpen nincs olyan feledat amit ne tudnék megcsinálni rajta. Hamár egyszer rászánod a nemzetibank árát akkor válts! Én egy 15-s rmbp-t vettem. Nagyon nagyon jó gép. Az életem is rábíznám!
2015. nov. 30. 21:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Srácok, programtervező informatikus szakra MacBook? :D

Most a 12 colosom van belőle, és azon agyalok, hogy Pro-ra upgrade, vagy Dell XPS 15.

Proginfon inkább Win-es dolgok kellenek nem? Félek abba belevágni egy MacBookkal. Persze, van Parallels meg lehet anélkül is duálban, de hát nah, de hát :D

Javaslat? :D

2017. febr. 20. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!