Hogyan lehet a videókártyán csökkenteni a memória méretet?
Figyelt kérdés
Van 512mb dedikált videókártya a gépemben és 4gb integrált és mivel én nem játszok rajta meg ilyenek igy nem kell ilyen sok (samsung series5 ultrabook) valaki esetleg tudna nekem segíteni?2015. nov. 19. 19:56
11/16 anonim válasza:
A legerősebb integrált grafikus egységeknek is bőven elég 1GB memória, ennél többet felesleges kiosztani nekik. Általában 2GB a max megosztható azaz a 4GB elég irreálisnak tűnik. Ha van dedikált kártya is a gépben, akkor pláne nem szükséges az integrált (vagy esetleg ha dual graphics vagy váltogat 2D/3D mód között, akkor sem kell sok neki). De van egy olyan sejtésünk, hogy valamit elnéztél...
12/16 A kérdező kommentje:
Ott már néztem és nem találtam :/
2015. nov. 19. 20:33
14/16 A kérdező kommentje:
ebbe mit lehet elnézni? irja h dedikált memoria 512mb
és integrált:4096mb
és megosztott 3584mb :)
szerintem ez egyértelmű :) és amugy ezért is akarom csökkenteni mert tudom hogy annyi nem kell
2015. nov. 19. 20:46
15/16 anonim válasza:
Legtisztább, nézd meg mennyit használhatsz a 8GB RAM-ból.
16/16 anonim válasza:
Lehet, hogy neked egyértelműnek tűnik, de ez így elég zavaros még mindig. A telepített rendszermemória (a RAM) az egy fix dolog és a Windows ki is írja, hogy mennyi használható a számára. A megosztott (shared) memória általában a RAM-ból kölcsönadott memória az integrált számára. A dedikált videomemória meg a diszkrét videokártyákon lévő saját memória. Legalábbis köznyelvben így értelmezzük általában. Most nálad van 512MB dedikált (ez mi? vagy esetleg az IGP számára teljesen elkülönített memóriát érti ez alatt?) van 3,5GB megosztott (ez mi? a GPU számára dinamikusan kölcsönvehető rész netán?). Meg van 4GB integrált (tessék?). Ez így elég zavaros. Hol nézed ezeket az infókat? Csekkold meg, hogy mit ír a rendszer a telepített és használható memóriára. A kérdéses laptopban, ahogy láttam a neten nincs dedikált kártya azaz nincs dual graphics meg semmi hasonló. Úgy sejtem, hogy 512MB lehet kiosztva az IGP-nek, de szükség esetén igényelhet még 3,5GB-t dinamikusan (nem lesz szükség). Ha nem így van, akkor passz...ezt sikerült kihámozni a zavarból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!