Melyik config lenne időtállóbb és mennyivel?
alaplap: ASROCK B85M Pro4
proci: INTEL Core i5-4690 3.50GHz 1150 BOX
videókártya: MSI GTX 980 GAMING 4G GTX980 4GB GDDR5 OC PCIE
vinyó: WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX
Ram: 2x CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CMZ4GX3M1A1600C9
tápegység: FSP Raider 550
gépház: ZALMAN Z11 Neo
processzorhűtő: COOLERMASTER Hyper 103 RR-H103-22PB-R1
VAGY
alaplap: ASROCK B85M Pro4
proci: INTEL Core i5-4460 3.20GHz 1150 BOX
videókártya: GIGABYTE GV-N98TG1 GAMING-6GD GTX980Ti 6GB GDDR5 PCIE
vinyó: SEAGATE Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003
Ram: 2x CORSAIR 4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CMZ4GX3M1A1600C9
tápegység: CHIEFTEC CTG-500-80P 500W
gépház: ZALMAN Z3 Plus fekete
A feszültség hullámossága (ha nem tudnád magyarul, gondolom ezért írtad angolul, hogy ne írj hülyeséget :D) sem túl nagy érték egyáltalán, ha értenél hozzá, főleg, hogy 500W (terhelésnél) figyelték!!!
Egy i7-5960X @4,0Ghz és egy R9 390X konnektoron mért átlag fogyasztása 400W. Az legyen a táp leadott oldalán 372W, ami nem mind a 12V ágon adódik.
Szóval ne gyere azzal, hogy egy 20E-s fsp raider silver 550W nem jó egy max. 350W-ot fogyasztó géphez, VGA tuninggal nagy jóindulattal számolva.
De itt senki nem ajánlott senkinek ctg tápot, ezért fogalmam sincs, hogy miért beszélsz olyan dolgokról, amik engem egyáltalán nem érdekelnek és semmi köze nincs a témához. GTX980 szinten már senki nem foglalkozik azzal, hogy milyen ágkiosztása van a tápnak és hány pcie csatlakozó van rajta, mert egy valamirevaló táp rendelkezik a megfelelő tulajdonságokkal.
Itt arról volt szó, hogy a Raider megfelelő egy csúcskategóriás 1 VGA-s megoldáshoz, a 750W ugyanabba a szériába tartozik, mint az 550W-os, innentől engedd meg, hogy megítéljem a minőségét. Csak tudnám, hogy akkor miért nem a Be Quiet! System Power 500W-ot javaslod, ami kifejezetten a Raider klónja, jobb megoldásokkal ugyanazért az árért. Ja tudom miért, mert raider tápod van és elfogult vagy, a tápegységek kínálatát még véletlenül sem akarod figyelembe venni.
A ripple suppression az az elektromos zajcsökkentés, voltage regulation pedig a feszültségszabályozás. Hogy jön ide a hullámosság? Azért írtam le neked így, mert így még te is megtalálod. Tudod, én figyelembe veszem azt, hogy ha analfabétával beszélgetek.
#19 1. Sor
A tesztben nem az egyenáram hullámosságának ( "zaj") csökkentése szerepel a táblázatban, ahogy te írtad. Szóval nyilvánvaló nekem, hogy nem vagy tisztában a használt kifejezések jelentésével.
#19 Alulról 9. Soe
Itt ajánlod a ctg-t játékos gépbe.
Az hogy nem birod megérteni, hogy a raider felépitése nem ugyanaz 450 es 750w esetében, szomorú. De úgy mondom, hogy megértsd, ha egy motor 100le es 100Nm 4000-nél, az attól még nem ugyanúgy mozgat egy 1000kg es egy 1600kg-os kasztnit.
Te most össze-vissza beszélsz és semmi köze nincs ahhoz, amit elmondtam.
"Szóval ne gyere azzal, hogy egy 20E-s fsp raider silver 550W nem jó egy max. 350W-ot fogyasztó géphez, VGA tuninggal nagy jóindulattal számolva."
Ha ilyen szempontok alapján választasz tápot, akkor meg sírnom kell. Eddig tartott a vita. Majd ha tanultál valamit, szólj. Ilyen alacsony tudással nem lehet mit kezdeni.
Azt a tápot nem én választottam, csak azt irtam hogy bőven jó a konfighoz. Egyébként abba a konfigba én is azt irtam volna, ha számit a hatékonyság.
Téged idéztelek, nekem is össze visszaságnak tünik. :-)
Tanulni mindig van mit, szivesen okulok, nem szégyen az. Először tanulj te is aztán nem fogsz ennyi butaságot összehordani.
Bő egy évvel emelkedtek az árak az árfolyam miatt es azota is magasak. +- ezer forintot ugrál az ára semmi köze a hatásfokához. Kb. Pár hónapja vettem észre hogy bekerült a nevébe az S betű.
Nézz árgrafikonokat pl. Iponon.
Ha van olvasója ennek az egésznek én kérek elnézést miattad. Legyen az irásod tanulsagos ugyanakkor elrettentő példa az okoskodasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!