Jelenleg a gépembe van 2x2 GB CORSAIR Dominator DDR3 1600Mhz CL8 1.60V, hozzá jutottam 2x4 GB Kingston DDR3 1600Mhz CL11 1.50V, össze lehet rakni őket? Ha igen, milyen beállításokra figyeljek oda? Időzítés? Feszültség? Vagy inkább ne?
Szia,
Szerintem ne rakd be mellé, mert amikor az okosok azt mondják, hogy nem szabad azt nem viccből írják.
Nem akarlak megijeszteni, berakhatod, mert egyből biztos nem lesz baja.
Máshol (3-4 nappal ezelőtt) leírtam miért.
Pontos probléma ezzel az, hogy a nagyobb memória meg fogja terhelni a kisebb memóriát.
Csak ugyanolya sebességű, cl- számú és névleges feszültségű memóriát szabad berakni, lehetőleg ugyan attól a gyártótól.
A probléma az, hogy a rendszer nem külön- külön használja a ramokat. Tehát nem megtölti először a 4gigásat, utána a 2 gigásat, hanem szinkronba ide is meg oda is.
Gondolj bele, az adatok egyik részét a gyorsabb memóriába tölti, a másik részét meg a lassabba, majd kiolvassa, törli. Nem egészséges a ramnak és az alaplapnak se.
Jobb esetben, csak a gyorsabbat is a leglassabb memória sebességével kezeli, de ekkor lényegtelen, hogy van egy gyorsabbad.
Rosszabb esetben a ramod, alaplapod bánja.
Megmondom őszintén, én ezzel még nem találkoztam, tehát ezek csak olvasott és hallott információk. Valószínűleg ezek régebben működtek így, valószínűleg az újabb deszkák már okosak annyira, hogy ne ártson neki ha kicsi különbséget raksz be.
De még mindig jobb félni...
Stabilabb működés érdekében, inkább ugyan- olyan. :)
Köszönöm, megfogadom a tanácsokat! :)
Eladó sorra kerülnek a drágák, pedig nagyon jók voltak csak kevés, ugyan ebből a típusból meg már nem találtam sehol se sajnos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!