Az Oculus Rift (DK2) -t elbírná ez a gép?
CPU:i5-4460
RAM:8GB
GPU:MSI R9 270 2G GAMING
De ez nem a végleges, lesz bővítve hamarosan ilyenre:
CPU:i5-4460
RAM:16GB
GPU:MSI R9 380 4G GAMING vagy 2DB R9 380, attól függ hogy egy i5 ki hajtja-e a 2 GPU-t
Hogy boldogulna a jelenlegi és a jövőbeli gép a DK2-vel?
Szia,
Ez egy elég bonyolult kérdés... lentebb folytatom előbb:
A hivatalos Oculst DK2 gépigénye:
Intel i5-4590-nek megfelelő CPU vagy annál erősebb
legalább 8 GB RAM
NVIDIA GTX 970 / AMD 290 vagy erősebb
HDMI 1.3 video output
2x USB 3.0 port
Na most ez alapján, csak nagyjából lehet belőni:
Miért? Mert a legtöbb játékra is adnak ki minimum gépigényt, ami nem mindig pontos. Rosszabb pc-vel is lehet velük játszani, de itt más a szisztéma.. ez teljesen más kategória, mint ha csak egy játékot futtatnál.
A tesztekből az derül ki, hogy nem a géped mondja, meg hogy mennyire lesz jó élményed, hanem maga a játék.
Egy kifejezetten rift-re írt játék/szimulátor jóval alacsonyabb gépigénnyel is elfut. Míg egy olyan játék, ami nem erre lett írva, az elég optimalizálatlan.
Sok riftes "addont" lehet letölteni a mai játékokra, hogy játszhass velük, pl GTA4 vagy AC-k... amik nem ugyan azok, mintha egy eredetileg riftes játékot szednél le.
Én amondó vagyok, hogy a jelenlegi vidikaridat felejtsd el, a 380 viszont közepes élményt fog csak nyújtani.
Illetve arra nem jött még válasz, hogy crossfire-os videokártyákkal tudod-e egyáltalán futtatni a riftet.
Én az elöttem hozzászólóval értenék egyet, miszerint egy jobbat vegyél, mint hogy cf-ez.
De nagyon melletted vagyok, 3 hónapja akarok DK2-őt venni, de nem lehet kapni szinte.
Oculus oldaláról már vagy 4-5 hónapja nem elérhető.
Nvidia kártyát semmi képpen nem vennék VR-ra.David Kanter (az Oculus egyik embere) így fejezte ki magát a preemption context switchingről: Best on AMD, Pretty Good on Intel & Potentially Catastrophic on NVIDIA
A mostani NV kártyák nem tudják a preempciót,ez nélkül meg nem annyira élvezetes a VR.
Ezek a kártyák a legjobbak most VR-ra:R9 285/R9 380/R9 380X (majd ha kijön),R9 Nano,R9 Fury,R9 Fury X (ezek mind tudják a finomszemcsés preempciót)
Szerintem várd meg a 380X-et azzal bőven elleszel.Az ára 90 ezer alatt lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!