Átvertek a szervizben?
Tavaly júliusban szervizeltettem a laptopomat, egy Dell Inspiron N5110-es modellt, amit 2011 augusztusában vettem. Bár a garancia elvileg májusban lejárt, a márkaszervizben azt mondták, semmi gond, a Dell elég engedékeny szokott lenni, megcsinálják így is. Meg is csinálták, ingyen. Ez idáig nem is volt semmi gond. De mostanában egyre lassúbb szerencsétlen gép, és nem tudom az okát, mivel a Windows újrarakását kivéve mindent megtettem már, amit lehet, és mégse javul a helyzet.
Viszont ma tűnt fel, hogy a Hard Disk Sentinel azt írja ki a merevlemez típusára, hogy TOSHIBA MQ01ABF050. Ez így korrekt? Nem értek a gépekhez. Lehetséges, hogy egy Dell laptopba beleraknak egy tök másik merevlemezt? Vagy a HDS nem érzékeli jól a dolgokat? Eléggé érdekes a dolog.
Minden értelmes választ megköszönök!
Sajnos az a baj, hogy nem kérdeztem utána semminek. Márkaszerviz volt, bíztam bennük, adtak papírt, számlát stb. Annyit tudok, hogy a merevlemezben hibás volt 1 db szektor, emiatt havonta egyszer beállt a kékhalál. Ezért vittem szervizbe. Kicserélték a merevlemezt, a laptop zsanérjait (az egyik eltört) és a billentyűzetet.
De ha egyszer márkaszervizbe viszem, akkor Dell merevlemezt kellene beletenni, nem? Persze mondom, nem értek hozzá, lehet hogy teljesen általános másik márkát belerakni. Viszont akkor mitől Dell? Most van egy Dell-álruhás Toshiba laptopom, vagy mi? :D
Nem!
Figyelj, ha veszel egy ASUS márkájú alptopot, akkor abba szerinted minden ASUS? A processzora intel vagy amd, a videokártyája pedig Nvidia vagy Radeon.
Egyébként pedig, abba alapból toshiba volt szerintem, mivel így a neten a dell belső hdd-k 50.000 ft-től felfelé vannak.
Biztos hogy alapból nem DELL HDD volt benne.
Dell nem gyárt HDD-ket.
Notebook HDD lethet Toshiba, HGST, és WD.
mert ő szereli össze, mert az ő kijelzőjét építik be.
Sőt még a DVD olvasó sem dell benne, hanem valamilyen teljesen más.
Ha megnézel egy wolkswagen-t ami szét van szedve, akkor rájössz, hogy ugyanazok az elemek vannak benne mint a skodában.
Sőt a Porsche terepjáróját is szétszedték, és majdnem minden alvázelemen megtalálható volt az AUDI Q5 felirat...
Jól teszed.
Vannak ilyen kis mini pc-k is amelyek elférnek a kezedben. Az AMD és az Intel is gyárt ilyet, és az amd a saját gépébe intel processzort rak, mert az nem melegszik annyira mint a sajátjuk, így nem ég le a kis pc! :)))))
Egyébként pedig skoda-wolkswagen-audi-seat-porsche mind ugyanaz.
A seat-ba skodába és wolkswagen-be ugyanaz a műszerfal kerül be. sőt ha megnézed ennek a 3 gyártónak a hivatalos oldalán még a konfigurátor is ugyanúgy néz ki, csak más színekkel! De a minap láttam egy wolkswagen-t amin egy felni volt, közepén Wolkswagen logóval. 2 utcával arrébb egy audin ugyanaz a felni volt, de audi logóval a közepén!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!