Régen milyen volt a kocka élet?
*ne nyúlj
*én vagyok az úr a háznál, most én játszok te úgyse tudsz
Hát nekem ez két különböző korszakra van osztva.
Vagyis 3...
Az egyik a NES korszak. Csak a Nintendo. 3 havonta kellett újat venni, mert ez a sárga kazettás koreai f***s mindig tönkrement. A játékok igazi klasszikusok, meg is haragudtam rád amikor azt írtad hogy mariora PAZAROLTAD a géped. :) Az egy nagyon jó játék, még csúcsgépen is. 990 Ft volt egy kazi, és néha azt sem tudtuk mit veszünk. A piacon lehetett válogatni, de hiába volt rajta Songokus kép, ha kacsalövészet volt a kazettán... Sokat szívtunk vele. Cserélgettünk, de végül sajnos elunalmasodott a dolog. 2004-ig jóformán nem is játszottam más platformon, max 1-2 órát PS1-en vagy PC-n az iskolában, osztálytársamnál.
Sokáig jártam netchatbe, internetklubba, ahol 200 ft/óráért lehetett játszani. Cs-ztem ezerrel. Ennek aztán volt hangulata! Több évig tartott.
Majd meglett az első gépem. Az internet bekötéséig csak azzal toltam, amit hoztak nekem. Kisgyerekként nem volt pénzem játékot vásárolni, mivel nem kaptam zsebpénzt, nem volt miből gyűjtögetni. Szerencsére mindig akadt valami a kezem ügyébe. Ahogy bejött az internet, megváltozott az egész. 4-5 napig tartott letölteni egy játékot. "Csá XY! 5 nap múlva lejön egy olyan program ami tuti jó lesz!) ... Most meg rákattintok valamire és ott van. Elmúlt a varázs.
Már felnőtté váltam (legalábbis annak kéne lennem), dolgozom, minden cuccom eredeti, 380 játékom van Steamen és csak 1-2-3 hetente találok valamit amit végigviszek, majd újabb 2-3 hetes szünet következik. Nincs már meg az az igazi varázs, túlságosan alkalmazkodnak a játékok a játékoshoz (és nem fordítva, pedig az az igazán jó), túl egyszerű lett minden, az agresszor gyíkarc hülyegyerekekkel kell csapatni a multit.. meg hát meg is szokja az ember idővel.
Nem azt mondom hogy nem szeretek játszani, imádok a mai napig, de valami hiányzik belőle ami régen alappillér volt. Valószínűleg csak megváltoztam. Soha nem azzal játszottam ami menő, hanem azzal ami épp megtetszett, s ez most is így van. Ma is szívesen leülök 15-20 éves játékok elé, néha még jobbak is mint a manapság megjelenő önismétlő optimalizálatlan bughalmazok.
3.: Igazad van, valami tényleg hiányzik a mai játékokból.
Múlt hónapban elővettem a driv3r-t. Ez volt az első jó grafikájú játékom, gombokkal kellett vele célozni, az első küldetésben nem is tudtam tovább haladni (csak amikor vettem 6-7-8 éve egy joystick-ot 1800 forintért, ma már van egy minimális angol tudásom, és amikor feltelepítettem rögtön beállítottam az akció gombot ami az első küldetéshez kell, na meg a billentyű célzást is át állítottam egérre, ami nem lett sokkal jobb mert bármit csináltam hiperérzékeny maradt a célzás). Az első 10 percben frusztrált voltam hogy egy ilyen korlátolt játékkal foglalkozom, aztán fél óra után már függő lettem. Nagyon jó a sztorija, a története, na meg a mai szemmel nézve közhelyes gengszter stílusa is a lelkembe markolt :D Számomra élvezetesebb a végigjátszása mint mondjuk a far cry 3-é. Csak azért nem kezdem el újra mert függővé válnék :D Ja, és win 8.1 64 bites rendszeren gond nélkül fut, pedig a játék 2005-ös, nem kicsit lepődtem meg.
3#-as vagyok:
Amit kifelejtettem, hogy van egy oka ami miatt kevésbé érzem magam komfortosan a játékok világában: A Gamerkedés. És az egész körülötte forgó marketingőrület. A sok bemanipulált maximalista ember. A 60 FPS majmolása, a maximum grafika elérése, a Gamer cuccok gyűjtése (ami általában egy jóval olcsóbb eszköz átírása), az idióta gameplayesek youtubon, a kamu sikítozós horrorjátékos youtubosok, a 60 hz-s monitorral rendelkező rinyáló hülyegyerekek akiknek "csak" 400 FPS-ük van, a sok SÍRÓ-PITYOGÓ ember aki a legkisebb hiba miatt agyonszid egy játékot.. ez egy lelketlen ipar lett, néha 1-2 fényponttal. Lelketlen, élettelen, pénzhajhász, a fogyasztói társadalom éltetése az egész. A hibásan megjelenő szutykokról nem is beszélve.. a DLC-kről meg már tényleg nem mondok semmit, mert csak szétspammelem szidással a topikot. Butul minden ahol tud.
10 éve gépem sem volt :D
Most 16 vagyok. 14 évesen kaptam az első gépem (Pentium4 2,6ghz, 1GB RAM, Radeon 9200) és mivel azon a gépen esélytelen volt a mai játékokat futtatni, ezért a régiekkel kezdtem. CS 1.6 volt az első komolyabb multis játék, amivel játszottam. Az a játék, ami órákig leköt ma is és nem egyszer lenyomtam 6-7 órát egyhuzamban, nem bírtam felállni a géptől :D
Meg persze jó pár 10 éves játékkal játszottam, mint pl. GTA San Andreas, Need for Speed: Underground 2, Half Life 2 stb. Ezek sokkal jobbak szerintem, mint (tisztelet a kivételnek) szinte az összes mai játék. Nem lehetett ráunni, nem a grafikán, hanem a játékélményen volt a hangsúly és úgy ki voltak dolgozva, hogy maradandó alkotások, amikre ma is szívesen visszagondol valaki, aki anno játszott megjelenéskor velük.
Régebben még ide-oda jártam gépezni, később városban loptam tablettel a wifit XD (itthon még nem volt net). Aztán lett itthon is net, meg gép is. Később összeraktam a mostani gépem, így a mai játékokkal is megismerkedhettem és akad néhány értékes is köztük.
Tört multi nem tudom mikor jött a régebbi címekhez, de Cod 1,2, BF2-t rengeteget nyomtam tört multiban.
Viszont a kocka és a gamer nagyon nem ugyanaz és nem is szeretem, ha keverik a kettőt. A gamer játszik, a játékok érdeklik, neki a gép/konzol csak egy eszköz. Míg egy kockát maga a gép, annak a működése, felépítése, fejlesztése érdekli. Persze a 2 sok helyen összefügg, de mégis el lehet különíteni egymástól.
Az a baj, hogy ma pont ennek a dolognak az átkonvertálása folyik: Azt sulykolják mindenkibe, hogy a gamer az az, akit a gépe érdekli, hogy milyen monitora van, hány FPS-el játszik, milyen fülese, hangfala, plasztik gépháza van.. Ezt játssza ki jelenleg a marketing is.
Én játékosnak tartom pl. magam, mert ha elém raknak egy farönkot az én hótziher hogy végigviszem.
LooooL, ezt én írtam ki :DDD
Ilyen régen volt?? Te jó ég!
Ma is aktuális :) "Nagy" battlefield-es lettem. Nem emlékszem, hogy melyikkel kezdtem, talán a 2-vel, vagy bfp4free-vel. Utóbbi volt a legjobb a rossz grafika ellenére.
A bf 2-t nem szerettem. Túl modern és barátságtalan kisugárzása volt a sok régi szar játék után XD
De a bfp4free O.O Mit nem adnék, ha játszhatnék vele.
No admin, everybody savage hahaahhaa :D Kár hogy akkor noob voltam, most visszamennék az időbe a mai tudásommal napi szinten többször is csinálnék 100-0 resultokat, főleg haverral :D
El sem hiszem, eltelt 2 év. 10 év múlva visszajövök, és megkérdezem milyen volt a kocka élet 2k15-ben :D Nem hiszitek el, mi? :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!