Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ram bővítés a leptopomban?!

Adrian75 kérdése:

Ram bővítés a leptopomban?!

Figyelt kérdés

Először is az a gond hogy nem tudom meddig lehetne bővíteni ennek a leptop típusnak a memóriáját, ebbe szeretnék segítséget kérni.

A leptop tipusa:

[link]

Amit ramot néztem bele:

[link]

2015. nov. 13. 07:49
 1/4 anonim ***** válasza:
A laptopról nem találtam specifikációt tartalmazó oldalt (lehet, h én voltam béna...), de máhol ugyanezt a modellt árulják8gb rammal, nagy valószínűséggel bővíthető 8gb-ig. Amit linkeltél memória az egy modul, általában fual channel miatt kit-be szoktunk ramot venni, de az is jó lesz hozza. (az 1.35v is oké)
2015. nov. 13. 08:33
 2/4 anonim ***** válasza:

A processzor memóriavezérlője 16GB-ig kezeli a memóriát. [link]

Azonban ha nem tér el lényegesen ettől [link] a típustól, akkor van 4 GB alaplapra beforrasztott memóriád és 1 slot, amit még fel lehet tölteni egy max. 8 GB-os modullal.

Nézd át a laptop kézikönyvét, hogy egy szervízajtó eltávolításával végrehajtható-e a bővítés, vagy apróra kell szedni az egészet. Az utóbbit lehet jobb egy szervízre bízni már csak azért is, mert pl. a náluk vásárolt alkatrészek beszerelése ingyenes, vagy legalábbis jutányos szokott lenni.

2015. nov. 13. 10:02
 3/4 A kérdező kommentje:

Először is köszönöm a válaszokat.

Igen bele van forrasztva egy 4 gigás memória és a laptop alján van egy kis ajtó ahol bele lehet tenni.

Akkor ezek szerint ha megveszem azt a 8 gigás memóriát akkor simán felismeri majd azt a 12-őt?

Nem kell majd semmit állítanom a biosba vagy ilyesmi?

2015. nov. 13. 17:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell.
2015. nov. 13. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!