Az a probléma, hogy a normális venti szabályzással terhelés alatt felmegy 70-75 fokra. Nem túl sok az? Nem lesz baja? (MSI Afterburnerrel le tudom vinni 50-60 fokra viszont akkor hangos).
Hát elég sok még magas terhelés alatt is. Olyan 60 max 65 fok körül kellene mozognia.
2015. nov. 12. 10:50
2/9 anonim válasza:
Ezért használok én is inkább gtx es videókártyát az nem melegszik ennyire, de ha már meg van m1 ne aggódj nagy baja nem lesz. Max megnézetném garanciába.
2015. nov. 12. 10:55
3/9 A kérdező kommentje:
Most beállítottam MSI afterburnerrel és így nem melegszik annyira. Terhelés közben 66 fok volt a max (The Crew full grafikán+még ment a felvétel is OBS-el)
(Gondolgoztam NVidia kártyán is de ez jobban illett a konfigomba)
2015. nov. 12. 11:06
4/9 anonim válasza:
Persze egyáltalán nem rossz az a kártya egyedül a melegedésben rosszabb egy kicsit az AMD de ezt tudják a gyártók is ezért biztos vagyok benne, hogy úgy tervezik hogy nem lesz semmi baja. Másrészről pedig ez egy nagyon nagy teljesítményű kártya ezért nem is csoda ha melegszik.
2015. nov. 12. 11:09
5/9 BM-Striker válasza:
290-nél 75 fok terhelés alatt az kifejezetten hűvős.
90 fok alatt semmmi baja se lesz GPU-knak.
2015. nov. 12. 11:17
6/9 anonim válasza:
Ezzel nem értek egyet teljes mértékben. Az lehet, hogy nem lesz semmi baja ideig óráig. De egy tartós 80 fok biztos, hogy károsítja valamilyen szinten. 60-65 fok az optimális legyen szó bármilyen videókártyáról. Az élettartamát rövidíti valamilyen szinten a nagyon magas hő.
2015. nov. 12. 11:21
7/9 anonim válasza:
Maradjunk annyiba, hogy jobb ha hűvösebb és ebbe szerintem mindketten egyet értünk.
2015. nov. 12. 11:31
8/9 anonim válasza:
Teljesen jó a 70-75°C. Ezeknek a kártyáknak még a 85 is üzemi hőmérséklet. Akkor kell félned, ha 100°C fölé kúszik, mivel ott már tényleg jelentősen romolhat a kártya élettartama rövid időn belül is.
2015. nov. 12. 11:36
9/9 BM-Striker válasza:
Nagyon elhanyagolható mártékben csökkenti az élettratamot a 80 fok.
Rádásul 275w-os VGA életciklusa 5-6 év jó esetben.
És amint kiesik a középkategóriából a kutyának sem fog kelleni, és sak padlón lévő ára miatt lehete majd eladni.
Lásd pl. a HD6970-et:
25-ért megy használtan 250w-os, és valamivel gyengébb, mint a 90w-os GTX950, vagy a 175W-os 7870.
A 290 előbb fogja fiókban vagy olcsó gányolt "gamer" gépben találni magát, mielőtt GPU-nak ideje lenne elhasználódni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!