Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudok SD kártyára...

Hogyan tudok SD kártyára telepíteni alkalmazásokat és fájlokat másolni?

Figyelt kérdés

Na szóval, elmesélném az egész történetet:

Még 1,5 évvel ezelőtt vettem egy LG F6 nevű telefont, melynek 4 GB a belső memóriája. Imádom a telefont, nincs vele semmi gondom. Nem is tartok rajta sok fájlt. Nem szoktam telefonon játszani, sem zenét hallgatni így sem játék, sem zene nem volt rajta.

Ami rajta volt azok csak a nagyon szükséges dolgok: A Chrome, Youtube, navigáció, Facebook, Messenger, + még kb. 150 Mb-nyi egyéb alaklmazás, A Google play és a Google el kapcsolatos szolgáltatások meg hát maga a rendszer. Meg kb 300 Mb-nyi fénykép.

Szóval egy átlagos felhasználóhoz képest nem volt rajta sok dolog, csupán 2,5 Gb-nyi. Így a 4 Gb belső memóriából volt még durván 1,5 Gb, de ez bőven elég volt, tekintve hogy nem rakok rá semmilyen alkalmazást.

Egészen idáig.

Ugyanis pár héttel ezelőtt megismerkedtem a Hearthstone nevű játékkal. Nagyon megtetszett nekem, szabad időm legtöbbjét mostanság ezzel a játékkal töltöm. Olyannyira megtetszett, hogy a telefonomra is letöltöttem.

Az játékhoz kb. 800 valahány Mb-t kell letölteni, alapból ennyi helyet foglal, de aztán ha telepítem akkor ennek a kétszeresét, szóval az az 1,5 Gb szabad belső memória nem elég neki. De mivel nagyon szeretnék akkor is játszani vele, ha nem vagyok gépközelben, úgy döntöttem veszek egy SD kártyát. Mivel csak pár száz Mb hely kellet volna még, egy 2 Gb-s is elég lenne, de úgy döntöttem veszek inkább egy 8 Gb-st, legalább lesz még hely ha kellene bármire, meg nem is drága ( 2300 Ft volt Kingston class 10-es ). Azt hittem ez megoldja minden gondomat, boldogan mentem haza a boltból.

Na de.... Amint hazaértem telepíteni is szerettem volna a Hearthstonet. Neki is álltam, először nem csináltam semmit, csak simán telepíteni akartam mert azt hittem hogy egyből az SD kártyára teszi ha nincs elég hely. Ez nem jött be. Utána google első 5 találatból leszűrtem annyit, hogy az Alkalmazáskezelőben át kell helyezni az SD kártyára. Na ezt meg is csináltam, áthelyeztem, de utána ugyan annyi hely maradt a belső memóriában...

Más alkalmazásnál is ugyan ez van, pl. megpróbáltam áthelyezni rá a Messengert is, de ott is ugyan annyit foglalt a belső memóriából mint áthelyezés előtt..

Aztán a képeket egyáltalán nem tudom áthelyezni, mert nincs is olyan lehetőség sehol hogy SD kártyára helyezés.. És alapból a belső memóriába menti a képeket ha fényképezek.

Aztán további pár perc google után azt találtam, hogy programmal kéne áthelyezni a dolgokat. Le is töltöttem egyet, de ott meg azt írta hogy nem szükséges áthelyezés, mert az SD kártya össze van kapcsolva a belső memóriával (??)...

Szóval most ott tartok, hogy vettem egy 8 Gb-s SD kártyát, amit nem tudok használni, mert nem tudok rárakni semmit, és ugyan úgy nem tudom telepíteni a kívánt játékot..

Mit csináljak? Köszönöm a segítséget.

2015. nov. 11. 21:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Az eddigi alkalmazásokat, másold át sd kártyára. A beállítások, alkalmazásoknál lépj rá az adott alkalmazásra és ott van egy menüpont, áthelyezés sd kártyára. Így lesz hely a belsőn, amire már fel tudod rakni a játékot és a többi fontos alkalmazás is megmarad. Esetleg amikor átmásoltad minden olyant amit átlehet, gépen csinálj egy biztonsági mentést az sd kártyáról.

A másik lehetőség, hogy a telefonban (valahol) van egy menü, hogy minden nem google által kiadott terméket az sd kártyára telepítsen. Így elvileg nem csinál semmit a régi dolgokkal, de a játékot már az sd kártyára fogja tenni.

2015. nov. 12. 06:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!